RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Креативна Европа - јавни позив за подношње пројеката у оквиру Европских пројеката сарадње

Институција која расписује конкурс: Европска комисија

Рок за предају документације: 07-10-2015

Тема: Култура

Износ гранта: 200.000 / 2.000.000 евра.

Величина сопственог учешћа: 50 - 60 %

Круг апликаната: Правне лице.

Резиме: Програм Креативна Европа, поред међусекторске сарадње, има два потпрограма и то су Култура и Медији. У оквиру потпрограма Култура, постоје могућности за:
- Сарадњу између културних и креативних организација из различитих земаља;
- Иницијативе да се преведу и промовишу књижевна дела широм Европске уније;
- Мреже које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора;
- Успостављање платформе за промоцију нових уметника и подстицање европских програма за културна и уметничка дела.

Потпрограм Култура помаже да културне и креативне организације делују на међународном нивоу и промовише прекограничну циркулацију културних дела и мобилност културних актера. Пружа финансијску подршку за пројекте са европском димензијом који за циљ имају ширење културних садржаја у иностранству.

Могућности финансирања покривају широк спектар планова: пројекти сарадње, књижевни преводи, мреже или платформе. Подржане активности имају за циљ да омогуће актерима у области културе и креативног стваралаштва да стекну међународно искуство.

Конкурс се односи на сарадничке пројекте мањег обима, што значи да су грантови ЕУ могући до 200.000 евра (60 одсто укупно могућег буџета), као и за веће сарадничке пројекте, који подразумевају грант ЕУ у максималном износу од 2 милиона евра (50 одсто укупно могућег буџета). За обе категорије максимално трајање пројекта је 48 месеци.

 

Линкови: Деск Креативна Европа Србија

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 311 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Креативна Европа - јавни позив за подношње пројеката у оквиру Европских пројеката сарадње