RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Управљање комуналним отпадом у Ужицу на прекретници

Одлуком Градоначелника од 05. јуна 2015. формиран је Тим за ревизију Локалног плана управљања отпадом и израду предлога Одлуке о управљању комуналним отпадом у граду Ужицу, у чији састав је ушао и представник РРА Златибор. На овакав начин покреће се решавање дугогодишњег проблема неадекватног управљања комуналним отпадом на територији Града. Иако је систем примарне селекције у ужем градском језгру уведен пре 4 године са намером његовог сукцесивног ширења на ободе града, резултати не говоре у прилог томе. Недостатак опреме и људства, неразумевање важности овог система, недефинисане релације између кључних актера и др. довели су до урушавања овог система и стварања неповерења код грађана када је реч о овој комуналној делатности.

Новоформирани тим броји 16 чланова, који долазе из различитих организација, установа и служби везаних за ову проблематику и њихов задатак је да сагледају тренутно стање, размотре алтернативна решења и изнађу адекватне корективне мере, како би се стање у сектору побољшало. Тако осмишљен концепт ће трагати за консензусом релевантних служби и предузећа, а на крају се наћи у форми Одлуке која ће га институционално озваничити. Исти ће бити уграђен и у нову верзију Локалног плана управљања отпадом града Ужица, чија је ревизија у плану.

Регионална развојна агенција Златибор ће ставити на располагање своје расположиве капацитете у овој области, како би се омогућило што боље сагледавање проблема и изналажење најбољих решења. Члан Тима испред Агенције је Милош Радојевић, виши саветник за животну средину.

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

АКРЕДИТОВАНЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗНАЧАЈНИ ПАРТНЕРИ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са представницима 17 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) о проширењу и унапређењу сарадње.

Атанасковић је на онлајн састанку истакла да су агенције значајни ресурс, партнер Министарства привреде у спровођењу програма који се односе на сектор малих и средњих предузећа и предузетништва.
 

Тренутна посета

Имамо 189 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Управљање комуналним отпадом у Ужицу на прекретници