RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА КОМБИНОВАНУ ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ ИЗ БИОМАСЕ/БИОГАСА

8. маја 2015.године Министарство рударства и енергетике Републике Србије расписало је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за изградњу постројења за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије из биомасе/биогаса. Позив је отворен до 15. октобра 2015.године.

Циљ овог позива је подршка  инвеститорима у изградњи до осам постројења за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије из биомасе или биогаса. Бесповратна финансијска средстава за реализацију позива у укупном исносу од 1,6 милиона УСД обезбеђују Глобални фонд за животну средину (ГЕФ) и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) кроз пројекат „Смањење баријера за убрзани развој тржишта биомасе у Србији”.

Циљ овог пројекта, који се спроводи у оквиру међународне сарадње Републике Србије и Програма Уједињених нација за развој, Министарства рударства и енергетике и Министарства пољопривреде и заштите животне средине, је одрживо коришћење енергије кроз диверсификацију њених извора, док ће реализација овог позива представљати велики корак ка развој тржишта биомасе за коришћење у енергетске сврхе у Републици Србији.

На Јавни позив могу се пријавити привредна друштва, задруге или физичка лица која обављају регистровану делатност (предузетници и пољопривредна газдинства), већински су у приватној, односно задружној својини, испуњавају услове за изградњу постројење за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије које као примарно гориво енергент користи биомасу у смислу закона којим се уређује енергетика, обезбедили су кредит од банке за изградњу постројења и  испуњавају остале услове наведене у документацији позива. Укупна вредност инвестиције у постројење износи најмање 1.200.000,00 УСД.

Бесповратна средства расподељују се по следећим правилима:Вредност инвестиције [УСД]

Износ бесповратних средстава

Укупан буџет за доделу бесповратних средстава

1.600.000 УСД

Опште правило за изабране пројекте

1.200.000 – 1.773.333

15%

Опште правило за изабране
пројекте

> 1.773.333

266.000 УСД

Минимални износ бесповратних средстава који се може одобрити за исплату најслабије рангираном изабраном пројекту

> 160.000 УСД

Комплетна документација и информације о Јавном позиву налазе се на следећем линку:

Јавни позив и конкурсна документација

Избор из конкурса

Обуке запослених у јавном сектору за процену вредности јавне имовине

У оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", у понедељак и уторак, 24. и 25. фебруара 2020. године, у просторијама скупштинске сале општине Бајина Башта, биће организован први сет обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима Бајине Баште за процену рачуноводствене вредности јавне имовине.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 314 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА КОМБИНОВАНУ ПРОИЗВОДЊУ ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ ИЗ БИОМАСЕ/БИОГАСА