RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

10. седница Одбора одржана на Златару

Заседање Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, настављено је 10. Редовном седницом реализованом 29. априла 2015. године, у Новој Вароши. Одабир места и датума седнице био је инспирисан одржавањем Конференције пројекта „Знам како да делујем“ чиме је чланству обезбеђена прилика за додатни садржај тога дана. Оваквим приступом у прилици смо да подижемо капацитете члановима Одбора, када је реч о познавању појединих аспеката животне средине и борбе за њено очување и унапређење.

Седницу је, поред уобичајених тема, обележило доношење одлуке о формирању Радне групе за биомасу Златиборске области, која је проистекла из свеприсутне потребе да се овој теми адекватније посветимо на регионалном нивоу. Наиме, последњих година смо сведоци све веће популарности теме употребе биомасе у енергетске сврхе, која је посебно актуелна на територији нашег Региона. Када се томе дода и раст привредне активности базиране на овом ресурсу (углавном у контексту искоришћења ресурсне базе и производње дрвних горива) онда је сасвим јасна потреба да оформимо стручно и посвећено тело које ће бавити овом проблематиком. У наредном периоду нам предстоји његово формирање и рад на дефинисању Акционог плана за прву годину рада.

Овом приликом Одбор је  угостио гдина Мирка Поповића из Београдске отворене школе и гдина Александра Мојићевића из Удружења Алтернатива из Прибоја. Наредна седница Одбора биће организована, по први пут у општини Пријепоље.

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 267 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој 10. седница Одбора одржана на Златару