RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

10. седница Одбора одржана на Златару

Заседање Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, настављено је 10. Редовном седницом реализованом 29. априла 2015. године, у Новој Вароши. Одабир места и датума седнице био је инспирисан одржавањем Конференције пројекта „Знам како да делујем“ чиме је чланству обезбеђена прилика за додатни садржај тога дана. Оваквим приступом у прилици смо да подижемо капацитете члановима Одбора, када је реч о познавању појединих аспеката животне средине и борбе за њено очување и унапређење.

Седницу је, поред уобичајених тема, обележило доношење одлуке о формирању Радне групе за биомасу Златиборске области, која је проистекла из свеприсутне потребе да се овој теми адекватније посветимо на регионалном нивоу. Наиме, последњих година смо сведоци све веће популарности теме употребе биомасе у енергетске сврхе, која је посебно актуелна на територији нашег Региона. Када се томе дода и раст привредне активности базиране на овом ресурсу (углавном у контексту искоришћења ресурсне базе и производње дрвних горива) онда је сасвим јасна потреба да оформимо стручно и посвећено тело које ће бавити овом проблематиком. У наредном периоду нам предстоји његово формирање и рад на дефинисању Акционог плана за прву годину рада.

Овом приликом Одбор је  угостио гдина Мирка Поповића из Београдске отворене школе и гдина Александра Мојићевића из Удружења Алтернатива из Прибоја. Наредна седница Одбора биће организована, по први пут у општини Пријепоље.

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Радионица ‘’Соларни извори енергије као одговор на климатске промене”

Последице које нам остављају климатске промене (екстремни временски услови, смањење пољопривредних приноса, смањење квалитета и количине водних ресурса, губитак биодиверзитета, итд.) су све евидентније из године у годину. Имамо све мање времена да зауставимо овај тренд и због тога је, поред институција, неопходно укључивање грађана у процесе борбе против климатских промена. Постоје различити начини на које можемо дати допринос у овој “борби”, а соларни извори енергије су један од начина.

 

Тренутна посета

Имамо 211 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој 10. седница Одбора одржана на Златару