RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

СЕРТИФИКАЦИЈА - КОРАК ДО ИНО ТРЖИШТА

Метлска индустрија у Босни и Србији и даље се суочава са бројним препрекама за извоз производа у суседне и ЕУ земље. Тржиште  ЕУ и производи се развијају знатно брже у поређењу са ситуацијом у нашим земљма, управо због недостатка стандардизације, знања и промоције, сарадње са међународним организацијама, немогућности да се извозе жељене количине производа због квота и других препрека.

Управо због наведених чињеница пројекат ЕУ МЕТАЛ 2 помогао је фирмама које учествују у пројекту да успешно имплементирају стандарде  који им недостају, а све са циљем појаве на ино тржиштима.

Појединачни рад са ангажованим консултантом који је пружио менторску подршку савакој фирми приликом успешне имплементације стандарда, допринео је да фирме спознају неопходност увођења стандарда  и тако  отворе пут за успостављање нових контаката и пописивање нових уговора са ино клијентима. Прилика за то су свакако  међинародни сајмови.   

Учешће на међународним сајмовима је одлична шанса за успостављање контаката са потенцијалним партнерима, финансисјким институцијама, као и промоцију производа и услуга. Такође сајмови пружају могућност директног уговарања послова, промоцију производа и праћење конкуренције.

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 247 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој СЕРТИФИКАЦИЈА - КОРАК ДО ИНО ТРЖИШТА