RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Креативне Европе за сарадничке пројекте

Институција која расписује конкурс: Европска Комисија

Рок за предају документације: 1. октобар 2014.

Тема: -

Износ гранта: Нема података.

Круг апликаната: Правне лице.

Резиме: Европска комисија расписала је у оквиру програма “Креативна Европа” конкурс за европске сарадничке пројекте који почињу 2015. године, а отворен је до 1. октобра 2014.

 

Конкурс се односи на сарадничке пројекте мањег обима, што значи да су грантови ЕУ могући до 200.000 евра (60 одсто укупно могућег буџета), као и за веће сарадничке пројекте, који подразумевају грант ЕУ у максималном износу од 2 милиона евра (50 одсто укупно могућег буџета). За обе категорије максимално трајање пројекта је 48 месеци.

Конкурс је отворен за пројекте којима Европска комисија жели да подржи културне и креативне секторе који делују транснационално и интернационално. Тиме се промовише циркулација културних и креативних радова и транснационална мобилност културних и креативних актера, посебно уметника. Циљ подршке је, такође, и унапређење приступа европској културној и креативној продукцији, као и повећање њене доступности новој и широј публици. Такође, подршка сарадничким пројектима доприноси иновативности и креативности у сектору културе.

Подршка је намењена сарадничким пројектима чији је циљ развој вештина, знања и кноw-хоw, укључујући и примену дигиталних технологија; тестирање иновативних приступа развоју публике; тестирање нових пословних и менаџмент модела; омогућавање међународне сарадње и развоја каријера у ЕУ и шире, омогућавање нових професионалних прилика, организовање међународних културних активности, као што су турнеје, изложбе, размена и фестивали; подршка циркулацији европске књижевности, стимулисање интересовања за и унапређење приступа европским културним и креативним радовима.

Пројекти који се пријављују могу да се односе на један и више културних и креативних сектора, и могу бити интердисциплинарни.

Више на линку Европске комисије.

 

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 231 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Креативне Европе за сарадничке пројекте