RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Креативне Европе за сарадничке пројекте

Институција која расписује конкурс: Европска Комисија

Рок за предају документације: 1. октобар 2014.

Тема: -

Износ гранта: Нема података.

Круг апликаната: Правне лице.

Резиме: Европска комисија расписала је у оквиру програма “Креативна Европа” конкурс за европске сарадничке пројекте који почињу 2015. године, а отворен је до 1. октобра 2014.

 

Конкурс се односи на сарадничке пројекте мањег обима, што значи да су грантови ЕУ могући до 200.000 евра (60 одсто укупно могућег буџета), као и за веће сарадничке пројекте, који подразумевају грант ЕУ у максималном износу од 2 милиона евра (50 одсто укупно могућег буџета). За обе категорије максимално трајање пројекта је 48 месеци.

Конкурс је отворен за пројекте којима Европска комисија жели да подржи културне и креативне секторе који делују транснационално и интернационално. Тиме се промовише циркулација културних и креативних радова и транснационална мобилност културних и креативних актера, посебно уметника. Циљ подршке је, такође, и унапређење приступа европској културној и креативној продукцији, као и повећање њене доступности новој и широј публици. Такође, подршка сарадничким пројектима доприноси иновативности и креативности у сектору културе.

Подршка је намењена сарадничким пројектима чији је циљ развој вештина, знања и кноw-хоw, укључујући и примену дигиталних технологија; тестирање иновативних приступа развоју публике; тестирање нових пословних и менаџмент модела; омогућавање међународне сарадње и развоја каријера у ЕУ и шире, омогућавање нових професионалних прилика, организовање међународних културних активности, као што су турнеје, изложбе, размена и фестивали; подршка циркулацији европске књижевности, стимулисање интересовања за и унапређење приступа европским културним и креативним радовима.

Пројекти који се пријављују могу да се односе на један и више културних и креативних сектора, и могу бити интердисциплинарни.

Више на линку Европске комисије.

 

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 253 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Креативне Европе за сарадничке пројекте