RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Конкурс карикатуре и стрипа: „Митови и предрасуде“ – Како се међусобно виде Србија и ЕУ

Поводом прославе Дана Европе, Делегација Европске уније у Србији и Информациони центар ЕУ објављују конкурс за карикатуре и стрипове на тему “Митови и предрасуде” - како Србија види ЕУ и како Европа види Србију.

Конкурс траје до 25. априла и отворен је за све карикатуристе и цртаче стрипа – професионалце и аматере, који су позвани да у форми карикатуре или стрипа прикажу своје виђење предрасуда које имају становници Србије о Европској унији или које становници земаља Европске уније имају о Србији.

Учесници конкурса могу да се поиграју са многим предрасудама које се појављују у јавности, медијима и ставовима грађана. Једина ограничења су правно обавезујући стандарди и неприхватљивост говора мржње.

Победници ће бити проглашени 28. априла а награде ће им бити уручене на отварању изложбе изабраних радова која се одржава поводом Дана Европе. Радови ће бити изложени у Београду од 8. до 11. маја у Кнез Михаиловој улици, као и од 9. до 18. маја у тржном центру Стадион. Поред тога радови ће бити изложени у Новом Саду и Нишу у првој половини јуна.

Жири који ће одлучивати о победницима чине познати српски карикатуристи и цртачи стрипа - Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф, заједно са по једним представником Делегације ЕУ, Информационог центра ЕУ и Канцеларије Владе Србије за европске интеграције.

Жири ће изабрати прве три награде, као и осталих 14 радова који ће бит изложени.

Прва награда је ваучер од 500 евра за куповину производа у продавницама Гигатрона. Друга и трећа награда су ваучери у вредности од 350 и 250 евра за куповину у истим продавницама. Сви уметници чији су радови изабрани да буду изложени добиће пригодне награде. Државе чланице ЕУ најавиле су такође поклоне за све финалисте.

Изложбу у Београду ће 8. и 9. маја, у склопу прославе Дана Европе, отворити шеф Делегације ЕУ у Србији, амбасадор Мајкл Девенпорт.

“СРБИЈА И ЕУ”
КОНКУРС КАРИКАТУРЕ И СТРИПА

ПРАВИЛА УЧЕШЋА

1. ТРАЈАЊЕ: Конкурс траје од 31. 3. до 25. 4. 2014.

2. ТЕМА: “Митови И предрасуде”. Како ми видимо Европу, како Европа види нас!

3. УЧЕШЋЕ: Сви грађани Србије, старији од 16 година који су професионални или аматерски цртачи стрипа и карикатуристи, могу да учествују на конкурсу. Члановима жирија није дозвољено учешће на конкурсу.

4. МАКСИМАЛАН БРОЈ РАДОВА КОЈЕ ЈЕДАН УЧЕСНИК МОЖЕ ПОСЛАТИ: 1
Радови који се шаљу на конкурс морају да буду скенирани (најмање 300 дпи), оригинални, нацртани или одштампани (дигитални радови) стрипови и карикатуре, у црно белој техници или колору. Писано образложење није потребно приложити уз карикатуре.

Ограничење за стрипове је једна табла.

Потребно је да уз рад буду достављени следећи подаци : име рада, име и адреса аутора, број мобилног телефона и краћа биографија.

Радови морају бити оригинални - не смеју бити радови који су већ раније штампани. Све графичке технике су дозвољене.

5. ФОРМАТ: Радови морају бити послати у електронском формату (ПДФ-ЈПГ) на следећу адресу : Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели (минимум 300 дпи).

6. COPYRIGHT:  Учествовањем на конкурсу, сваки учесник даје Делегацији ЕУ у Србији дозволу да објави његов рад и да га користи. Сви финалисти даће Делегацији ЕУ права да објави њихове радове у брошурама, каталозима, календару и медијима.

7. НАГРАДЕ:

Прва награда: Победник конкурса освојиће ваучер у вредности од 500 евра за куповину, по својој жељи, производа у продавницама Гигатрона (ИТ и техничка опрема)

Друга награда: Другонаграђени ће добити ваучер за преузимање производа у истим продавницама у вредности од 350 евра.

Трећа награда: Трећенаграђени добија ваучер у вредности од 250 евра за набавку производа из истог ланца продавница.
За све остале учеснике чији су радови изабрани да буду приказани на изложби: ваучер поклони у вредности од 30 евра. прибор за цртање у вредности од 30 евра. Амбасаде земаља чланица ЕУ обезбедиће награде за финалисте, тј. све оне који ће учествовати на изложби.

8. ОЦЕЊИВАЊЕ

Жири који ће одлучивати о победницима чине познати српски карикатуристи и цртачи стрипа - Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф, заједно са по једним представником Делегације ЕУ, Информационог центра ЕУ и Канцеларије Владе Србије за европске интеграције. Жири ће оцењивати све примљене радове у складу са професионалним стандардима. Сви радови који садрже говор мржње, у било ком облику, биће одбачени. Победници ће бити обавештени о одлуци жирија крајем априла. Одлуке жирија су коначне и на њих не постоји право жалбе.

9. КАТАЛОГ

Изабрани радови биће представљени у каталогу изложбе. Аутори тих радова добиће примерак каталога на поклон током доделе награда.

10. СЛАЊЕМ РАДА НА КОНКУРС, СВАКИ УЧЕСНИК ПРИСТАЈЕ НА ПРАВИЛА УЧЕШЋА

11. ИЗЛОЖБА

Поводом Дана Европе, 9. маја, биће организоване две изложбе финалних (17) радова: у Кнез Михаиловој улици од 8. до 11. маја и у Тржном центру Вождовац стадион од 9. до 18. маја. Планирано је да изложбе отвори и награде уручи шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Мајкл Давенпорт, а на отварање ће бити позвани амбасадори земаља чланица Европске уније у Србиј, Министар културе и информисања и медији.
Почетком јуна биће организоване и изложбе радова у Новом Саду и Нишу.

12. СВЕ СПОРОВЕ РЕШИЋЕ ОРГАНИЗАЦИОНИ КОМИТЕТ

 

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 236 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Конкурс карикатуре и стрипа: „Митови и предрасуде“ – Како се међусобно виде Србија и ЕУ