RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Сајам лакши пут до нових клијената

Хановер, Немачка  - шаренило, гужва и лале. Двеста хиљада ових цветова било је постављено у част Холандије, овогодишње земље партнера сајма у Хановеру. Сајамски простор обухватио је  27 хала, са пет хиљада излагача.  За мале компаније попут компанија  из Србије и БиХ овај сајам је био  добра шанса за излазак на међународно тржиште. Промоција на сајму је скупа инвестиција, па је за компаније са  ограниченим буџетом право решење био наступ на заједничком штанду.

Србија ове године није имала национални штанд, али захваљујући пројекту прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином „Повећање конкурентности МСП и унапређење прекограничне сарадње у металској индустрији - ЕУМЕТАЛ 2“,   по пет компанија из обе земље дошло је у Хановер. 

Пројекат је обезбедио да се на заједничком штанду представи десет фирми из металопрерађивачког сектора и то из Србије: ИНМОЛД, ПАН КОМЕРЦ, ПЕРФОМ, ТЕРМОРАД и КОРУН, а из Босне и Херцеговине: ЏЕНЕМИ, E&S Metall, САРАЈ-КОМЕРЦ, СТРОЈАЛ и МЕТАЛОС.

Генерално, за фирме које су узеле учешће на сајму ово је било велико искуство. Остврени су и први међуанродни контакти. Но,  не уговарају се, ипак, сви послови одмах. За оне највеће некад прође година или две пре потписивања уговора, док се клијент добро не упозна.

Гост на заједничком штанду РРА Златибор и СЕРДА , на овом престижном сајму, био је председник општине Пожега, господин Милован Мићовић, који је пружио пуну подршку привредницима и као представник локалне самоуправе помогао у промоцији  металског  сектора наших општина.

Прилог РТС можете погледати овде.

Чланак из дневних новина Вести за дијаспору можете прочитати овде.

Чланак из дневних новина Курир можете прочитати овде.

Чланак са Екапије можете прочитати овде.

Чланак са портала capital.ba можете прочитати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 226 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Сајам лакши пут до нових клијената