RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Сајам лакши пут до нових клијената

Хановер, Немачка  - шаренило, гужва и лале. Двеста хиљада ових цветова било је постављено у част Холандије, овогодишње земље партнера сајма у Хановеру. Сајамски простор обухватио је  27 хала, са пет хиљада излагача.  За мале компаније попут компанија  из Србије и БиХ овај сајам је био  добра шанса за излазак на међународно тржиште. Промоција на сајму је скупа инвестиција, па је за компаније са  ограниченим буџетом право решење био наступ на заједничком штанду.

Србија ове године није имала национални штанд, али захваљујући пројекту прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином „Повећање конкурентности МСП и унапређење прекограничне сарадње у металској индустрији - ЕУМЕТАЛ 2“,   по пет компанија из обе земље дошло је у Хановер. 

Пројекат је обезбедио да се на заједничком штанду представи десет фирми из металопрерађивачког сектора и то из Србије: ИНМОЛД, ПАН КОМЕРЦ, ПЕРФОМ, ТЕРМОРАД и КОРУН, а из Босне и Херцеговине: ЏЕНЕМИ, E&S Metall, САРАЈ-КОМЕРЦ, СТРОЈАЛ и МЕТАЛОС.

Генерално, за фирме које су узеле учешће на сајму ово је било велико искуство. Остврени су и први међуанродни контакти. Но,  не уговарају се, ипак, сви послови одмах. За оне највеће некад прође година или две пре потписивања уговора, док се клијент добро не упозна.

Гост на заједничком штанду РРА Златибор и СЕРДА , на овом престижном сајму, био је председник општине Пожега, господин Милован Мићовић, који је пружио пуну подршку привредницима и као представник локалне самоуправе помогао у промоцији  металског  сектора наших општина.

Прилог РТС можете погледати овде.

Чланак из дневних новина Вести за дијаспору можете прочитати овде.

Чланак из дневних новина Курир можете прочитати овде.

Чланак са Екапије можете прочитати овде.

Чланак са портала capital.ba можете прочитати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на 23. Међународном сајму привреде у Мостару, Босна и Херцеговина закљученог дана 24.01.2020. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 26.08.2019. године, заједнички објављују

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ
у Мостару, Босна и Херцеговина

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 23. Међународном сајму привреде који ће се одржати у Мостару, Босна и Херцеговина, у периоду од 31. марта до 4. априла 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 539 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Сајам лакши пут до нових клијената