RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА

Рок за пријаву: среда, 01. октобар 2014.

Циљ мере је обезбеђење средстава за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА. Суфинансирање чланарине врши се у зависности од степена развијености јединица локалне самоуправе.

A у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата и то на следећи начин:
- у износу од 25% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у трећу групу по степену развијености;
- у износу од 50% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у четврту групу по степену развијености;
- у износу од 75% годишње чланарине у девастираним подручјима. Средства јединице локалне самоуправе за финансирање годишње чланарине за рад и пословање АРРА утврђују се у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата.

Право на подношење захтева имају јединице локалне самоуправе које су разврстане у трећу и четврту групу развијености и девастирана подручја на основу акта Владе којим се утврђује јединствена листа развијености региона и јединица локалне самоуправе.

Захтеви за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА подносе се Националној агенцији најкасније до 1. октобра 2014. године.

Неопходна документација
Уз захтев за суфинансирање годишње чланарине, јединице локалне самоуправе дужне су да доставе следеће:
- доказ да је јединица локалне самоуправе оснивач акредитоване регионалне развојне агенције;
- уговор о чланарини закључен између АРРА и јединице локалне самоуправе;
- доказ да је јединица локалне самоуправе извршила пренос средстава на рачун АРРА;
- одлуку о усвајању завршног рачуна буџета јединице локалне самоуправе за претходну годину.

По прикупљеним и сумираним захтевима, Национална агенција доставља Министарству захтев за пренос средстава, а Министарство након извршене контроле и обрачунатог износа за суфинансирање, преноси средства Националној агенцији. Национална агенција закључује уговоре са јединицама локалне самоуправе и преноси средства јединицама локалне самоуправе, а према извршеном обрачуну износа за суфинансирање.

Пренос средстава по захтевима које су јединице локалне самоуправе у предвиђеном року у 2013. години, а нису реализовани до краја 2013. године, извршиће се из средстава за ове намене предвиђене за 2014. годину, а у складу са Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2013. годину („Службени гласник РС” број 62/13).

Пратећу документацију можете пронаћи овде.

 

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 223 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА