RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА

Рок за пријаву: среда, 01. октобар 2014.

Циљ мере је обезбеђење средстава за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА. Суфинансирање чланарине врши се у зависности од степена развијености јединица локалне самоуправе.

A у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата и то на следећи начин:
- у износу од 25% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у трећу групу по степену развијености;
- у износу од 50% годишње чланарине за јединице локалне самоуправе разврстане у четврту групу по степену развијености;
- у износу од 75% годишње чланарине у девастираним подручјима. Средства јединице локалне самоуправе за финансирање годишње чланарине за рад и пословање АРРА утврђују се у складу са Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата.

Право на подношење захтева имају јединице локалне самоуправе које су разврстане у трећу и четврту групу развијености и девастирана подручја на основу акта Владе којим се утврђује јединствена листа развијености региона и јединица локалне самоуправе.

Захтеви за суфинансирање годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА подносе се Националној агенцији најкасније до 1. октобра 2014. године.

Неопходна документација
Уз захтев за суфинансирање годишње чланарине, јединице локалне самоуправе дужне су да доставе следеће:
- доказ да је јединица локалне самоуправе оснивач акредитоване регионалне развојне агенције;
- уговор о чланарини закључен између АРРА и јединице локалне самоуправе;
- доказ да је јединица локалне самоуправе извршила пренос средстава на рачун АРРА;
- одлуку о усвајању завршног рачуна буџета јединице локалне самоуправе за претходну годину.

По прикупљеним и сумираним захтевима, Национална агенција доставља Министарству захтев за пренос средстава, а Министарство након извршене контроле и обрачунатог износа за суфинансирање, преноси средства Националној агенцији. Национална агенција закључује уговоре са јединицама локалне самоуправе и преноси средства јединицама локалне самоуправе, а према извршеном обрачуну износа за суфинансирање.

Пренос средстава по захтевима које су јединице локалне самоуправе у предвиђеном року у 2013. години, а нису реализовани до краја 2013. године, извршиће се из средстава за ове намене предвиђене за 2014. годину, а у складу са Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2013. годину („Службени гласник РС” број 62/13).

Пратећу документацију можете пронаћи овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 256 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање АРРА