RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре

Институција која расписује конкурс: Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе

Рок за предају документације: 21. фебруар 2014.

Тема: -

Износ гранта: Нема података.

Круг апликаната: Локалне самоуправе.

Резиме: У циљу побољшања услова за живот и рад грађана у локалним самоуправама, Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе у 2014. години
реализује Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре – „Градимо заједно”.

Средства за финансирање 50% укупне вредности свих пројеката у оквиру Програма, у износу од 204.995.000 динара, обезбеђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину из зајма Европске инвестиционе банке. Преостала средства у висини од 50% обезбеђују се из буџета јединица локалне самоуправе.

Средства су намењена финансирању реализације локалних и регионалних инфратсруктурних пројеката у области:
• путне инфраструктуре
• инфраструктуре у области образовања и научних истраживања
• инфраструктуре у области школског спорта (школске спортске сале и терени)
• здравствене и социјалне инфраструктуре
• културно-историјског наслеђа

Линкови: Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА и ЈЛС. Подршка се реализује као суфинансирање дела оправданих трошкова пројеката, а који су усмерени на:

1.  промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ, познавање расположивих фондова и  приоритетних пројеката за финансирање;
2.  умрежавање партнера на билатералном, мултилатералном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
3.  унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција извоза; приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
4.  подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања у кластере и индустријске кластере у приоритетним секторима: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 262 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре