RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Објављена Студија о позицији и улози РРА у Србији

Кроз пројекат „Развој заиста: Евалуација утицаја и учинака регионалних развојних агенција у Србији“ спроведено је истраживање са циљем прикупљања и систематизовања релевантних података у вези позиције и улоге регионалних развојних агенција у Србији. Студија долази у тренутку када се очекује финализација и усвајање Националног плана регионалног развоја и измене и допуне Закона о регионалном развоју, што је чини додатно интересантним и употребљивим материјалом. Документ је представљен на Завршној конференцији пројекта, одржаној у Press центру Удружења новинара Србије у Београду, 28. јануара 2014.

Студија која је том приликом израђена, пружа основни пресек информација када је регионални развој у питању, укључујући: законску регулативу, историјат настанка и развоја ове области, постојеће стање ствари, примере добре праксе, закључке и препоруке. На пројекту су, претходних годину дана, радили млади истраживачи Београдске отворене школе, уз консултације и партиципацију релевантних заинтересованих страна: ресорног министарства, Националне агенције за регионални развој, локалних самоуправа (како оснивача РРА, тако и оних који то нису), регионалних привредних комора, организација цивилног друштва и представника МСП сектора.

РРА Златибор је дала свој пун допринос изради овог документа, стављајући на располагање информације, знање, резултате, документацију и мишљење, његовим ауторима. Овом приликом се захваљујемо ауторском тиму БОШ-а на указаном поверењу и документу који су нам подарили на даљу употребу и коришћење.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 214 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Објављена Студија о позицији и улози РРА у Србији