RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Објављена Студија о позицији и улози РРА у Србији

Кроз пројекат „Развој заиста: Евалуација утицаја и учинака регионалних развојних агенција у Србији“ спроведено је истраживање са циљем прикупљања и систематизовања релевантних података у вези позиције и улоге регионалних развојних агенција у Србији. Студија долази у тренутку када се очекује финализација и усвајање Националног плана регионалног развоја и измене и допуне Закона о регионалном развоју, што је чини додатно интересантним и употребљивим материјалом. Документ је представљен на Завршној конференцији пројекта, одржаној у Press центру Удружења новинара Србије у Београду, 28. јануара 2014.

Студија која је том приликом израђена, пружа основни пресек информација када је регионални развој у питању, укључујући: законску регулативу, историјат настанка и развоја ове области, постојеће стање ствари, примере добре праксе, закључке и препоруке. На пројекту су, претходних годину дана, радили млади истраживачи Београдске отворене школе, уз консултације и партиципацију релевантних заинтересованих страна: ресорног министарства, Националне агенције за регионални развој, локалних самоуправа (како оснивача РРА, тако и оних који то нису), регионалних привредних комора, организација цивилног друштва и представника МСП сектора.

РРА Златибор је дала свој пун допринос изради овог документа, стављајући на располагање информације, знање, резултате, документацију и мишљење, његовим ауторима. Овом приликом се захваљујемо ауторском тиму БОШ-а на указаном поверењу и документу који су нам подарили на даљу употребу и коришћење.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 154 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Објављена Студија о позицији и улози РРА у Србији