RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало је Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“.

Програм се реализује у циљу побољшања услова за живот и рад људи у локалним самоуправама, кроз финансирање реализације локалних и регионалних инфраструктурних пројеката у областима путне, здравствене и социјалне инфраструктуре, инфраструктуре у области образовања и научних истраживања, културно-историјског наслеђа, и инфраструктуре у области школског спорта (школске сале и терени).

Средства за финансирање 50% укупне вредности свих пројеката у оквиру Програма, у износу од 204.995.000 динара, обезбеђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину из зајма Европске инвестиционце банке. Преостала средства у висини од 50% обезбеђују се из буџета јединица локалне самоуправе.

Пројекат може пријавити општина или град на чијој територији се реализује пројекат. Уколико је у питању регионални пројекат, пријављују га локалне самоуправе које га заједнички реализују. Локална самоуправа може пријавити један предлог пројекта за доделу средстава из Програма.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката, који су саставни део Програма. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву  утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта по овом јавном позиву истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 462 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“