RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало је Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“.

Програм се реализује у циљу побољшања услова за живот и рад људи у локалним самоуправама, кроз финансирање реализације локалних и регионалних инфраструктурних пројеката у областима путне, здравствене и социјалне инфраструктуре, инфраструктуре у области образовања и научних истраживања, културно-историјског наслеђа, и инфраструктуре у области школског спорта (школске сале и терени).

Средства за финансирање 50% укупне вредности свих пројеката у оквиру Програма, у износу од 204.995.000 динара, обезбеђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину из зајма Европске инвестиционце банке. Преостала средства у висини од 50% обезбеђују се из буџета јединица локалне самоуправе.

Пројекат може пријавити општина или град на чијој територији се реализује пројекат. Уколико је у питању регионални пројекат, пријављују га локалне самоуправе које га заједнички реализују. Локална самоуправа може пријавити један предлог пројекта за доделу средстава из Програма.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката, који су саставни део Програма. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву  утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта по овом јавном позиву истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 209 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм за унапређење локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“