RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало je Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за подршку развоја пословних зона у 2014. години.

Програм се реализује у циљу стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у локалним самоуправама. Њиме ће, кроз две мере, бити финансирана израда пројектно-техничке документације и извођења радова на инфраструктурном опремању пословних зона и другим инфраструктурним пројекти који имају за циљ јачање капацитета за привлачења инвестиција.

Средства за реализацију Програма предвиђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину и износе 466.522.000 динара. Министарство ће, у складу са важећом Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе, учествовати у финансирању одобрених пројеката у зависности од нивоа развијености општине или града.

Пројекат може пријавити локална самоуправа на чијој територији се реализује пројекат. Уколико инвестицију реализује више локалних самоуправа, подносилац пријаве пројекта су локалне самоуправе које заједнички реализују пројекат. Општине и градови могу пријавити по један пројекат, и то један за учешће у финансирању израде и контроле техничке документације и један за учешће у финансирању реализације пројеката.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ У 2020. ГОДИНИ, КОЈИ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА "УСПОСТАВЉАЊЕ И ПРОМОЦИЈА УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - ФАЗА 2"

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у "Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије у 2020. години", који је саставни део програма „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на западном балкану – фаза 2“ (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2020. годину.

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и има за циљ развој пословања и смањење броја неуспешних привредних субјеката.

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 430 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона