RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало je Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за подршку развоја пословних зона у 2014. години.

Програм се реализује у циљу стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у локалним самоуправама. Њиме ће, кроз две мере, бити финансирана израда пројектно-техничке документације и извођења радова на инфраструктурном опремању пословних зона и другим инфраструктурним пројекти који имају за циљ јачање капацитета за привлачења инвестиција.

Средства за реализацију Програма предвиђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину и износе 466.522.000 динара. Министарство ће, у складу са важећом Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе, учествовати у финансирању одобрених пројеката у зависности од нивоа развијености општине или града.

Пројекат може пријавити локална самоуправа на чијој територији се реализује пројекат. Уколико инвестицију реализује више локалних самоуправа, подносилац пријаве пројекта су локалне самоуправе које заједнички реализују пројекат. Општине и градови могу пријавити по један пројекат, и то један за учешће у финансирању израде и контроле техничке документације и један за учешће у финансирању реализације пројеката.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на 23. Међународном сајму привреде у Мостару, Босна и Херцеговина закљученог дана 24.01.2020. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 26.08.2019. године, заједнички објављују

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ
у Мостару, Босна и Херцеговина

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 23. Међународном сајму привреде који ће се одржати у Мостару, Босна и Херцеговина, у периоду од 31. марта до 4. априла 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 254 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона