RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе расписало je Јавни позив за пријаву пројеката који ће се реализовати у оквиру Програма мера за подршку развоја пословних зона у 2014. години.

Програм се реализује у циљу стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у локалним самоуправама. Њиме ће, кроз две мере, бити финансирана израда пројектно-техничке документације и извођења радова на инфраструктурном опремању пословних зона и другим инфраструктурним пројекти који имају за циљ јачање капацитета за привлачења инвестиција.

Средства за реализацију Програма предвиђена су Законом о буџету Републике Србије за 2014. годину и износе 466.522.000 динара. Министарство ће, у складу са важећом Уредбом о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе, учествовати у финансирању одобрених пројеката у зависности од нивоа развијености општине или града.

Пројекат може пријавити локална самоуправа на чијој територији се реализује пројекат. Уколико инвестицију реализује више локалних самоуправа, подносилац пријаве пројекта су локалне самоуправе које заједнички реализују пројекат. Општине и градови могу пријавити по један пројекат, и то један за учешће у финансирању израде и контроле техничке документације и један за учешће у финансирању реализације пројеката.

Пројекти ће се оцењивати и рангирати у складу са Критеријумима за оцењивање и одабир пројеката. Испуњеност услова по Програму и Јавном позиву утврђује Комисија за оцењивање и одабир пројеката. Комисија ће разматрати само пријаве пројеката које су потпуне и благовремено поднете.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе позива локалне самоуправе у Србији да пријаве пројекте који испуњавају услове из Јавног позива и Програма.

Рок за пријаву пројекта истиче 21. фебруара 2014. године.

Више о Јавном позиву и Програму можете видети овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 255 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за пријаву пројеката – Програм мера за подршку развоја пословних зона