RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Тренинг Сарајево

У оквиру пројекта Повећање конкурентости малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ2, у Сарајеву 26. и 27. децембра 2013. године је  организована  дводневна обука менаџера и запослених из фирми металског сектора у прекограничном подручју.

Циљ семинара био је јачање људских капацитета малих и средњих предузећа, њихових организационих и преговарачких вештина, као и упознавање са основним принципима управљања, руковођења и правилима модерног менаџмента. У складу са  препорукама  анализе потреба за тренинзима која је претходила самој организацији тренинга, на самом тренингу су  обрађене следеће теме:

1.    Организација, вођење и интерна комуникација -  захтеви, проблеми и практична искуства модерног менаџмента
2.    Приступ продаји, проширење тржишта, преговарање- повећање конкурентности и стратегије развоја продајно орјентисане организације

На тренингу је присуствовало 28 запослених из  10 фирми из БиХ и 10 фирми из Србије, које учествују у пројекту. Кроз интерактиван рад са тренерима менаџери и запослени из МСП су веома лако усвајали знања, учествовали и разговарали о својој организацији пословања, о управљању и  руковођењу у сопственим фирмама.  Тема су били и  модерни менаџмент,  стратегије приступа тржишту,  интерна комуникација унутар предузећа. Фокус је стављени и на  основне елементе приступа продаји производа/услуга и нарочито на  вештине  преговарања. На крају, уз помоћ тренера учесници су по групама  направили  акциони план за наредна три месеца за фирме из којих долазе.

Позив и програм тренинга можете погледати овде.

Листу учесника првог дана можете погледати овде.

Листу учесника другог дана можете погледати овде.

Новинске чланке можете погледати овде.

Интернет чланак можете погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ У 2020. ГОДИНИ, КОЈИ ЈЕ ДЕО ПРОГРАМА "УСПОСТАВЉАЊЕ И ПРОМОЦИЈА УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - ФАЗА 2"

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у "Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије у 2020. години", који је саставни део програма „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на западном балкану – фаза 2“ (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2020. годину.

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и има за циљ развој пословања и смањење броја неуспешних привредних субјеката.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 496 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Тренинг Сарајево