RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Тренинг Сарајево

У оквиру пројекта Повећање конкурентости малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ2, у Сарајеву 26. и 27. децембра 2013. године је  организована  дводневна обука менаџера и запослених из фирми металског сектора у прекограничном подручју.

Циљ семинара био је јачање људских капацитета малих и средњих предузећа, њихових организационих и преговарачких вештина, као и упознавање са основним принципима управљања, руковођења и правилима модерног менаџмента. У складу са  препорукама  анализе потреба за тренинзима која је претходила самој организацији тренинга, на самом тренингу су  обрађене следеће теме:

1.    Организација, вођење и интерна комуникација -  захтеви, проблеми и практична искуства модерног менаџмента
2.    Приступ продаји, проширење тржишта, преговарање- повећање конкурентности и стратегије развоја продајно орјентисане организације

На тренингу је присуствовало 28 запослених из  10 фирми из БиХ и 10 фирми из Србије, које учествују у пројекту. Кроз интерактиван рад са тренерима менаџери и запослени из МСП су веома лако усвајали знања, учествовали и разговарали о својој организацији пословања, о управљању и  руковођењу у сопственим фирмама.  Тема су били и  модерни менаџмент,  стратегије приступа тржишту,  интерна комуникација унутар предузећа. Фокус је стављени и на  основне елементе приступа продаји производа/услуга и нарочито на  вештине  преговарања. На крају, уз помоћ тренера учесници су по групама  направили  акциони план за наредна три месеца за фирме из којих долазе.

Позив и програм тренинга можете погледати овде.

Листу учесника првог дана можете погледати овде.

Листу учесника другог дана можете погледати овде.

Новинске чланке можете погледати овде.

Интернет чланак можете погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 267 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Тренинг Сарајево