RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана

Институција која расписује конкурс: Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине

Рок за подношење пријава
: 60 дана, односно до краја фебруара 2014. године, а план је да се меморандуми за сваку локацију потпишу до краја маја 2014. године.

Тема: Енергетика

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је данас други јавни позив за доделу 143 локације за изградњу малих хидроелектрана у 20 локалних самоуправа у Србији.

Укупна инсталисана снага МХЕ који се могу градити на овим локацијама је 57 мегавата, а збирна вредност инвестиција је око 130 мил ЕУР. Највише понуђених локација налази се на територији Врања (22), Крупња (13), Чајетине (13) и Књажевца (12).

Потенцијалним инвеститорима понуђене су само локације које су у потпуности спремне за изградњу, без издатих обавезујућих докумената као што водни акти, енергетске дозволе или сагласности, локацијске или грађевинске дозволе.

У односу на претходни јавни позив уведене су и одређене новине које ће омогућити да се квалитетније сагледају потенцијални инвеститори и олакша прибављање документације за добијање енергетске дозволе, односно сагласности и отпочињање изградње.

Обавезан део пријаве је кратак елаборат за сваку локацију, којим инвеститор показује да је заиста обишао локацију за коју је заинтересован, као и презентација компаније која се пријављује. Потенцијални инвеститор ће моћи да се пријави за највише 10 локација, а рок за подношење потребне документације за добијање енергетске дозволе је продужен са 6 на 12 месеци.

Детаљне информације о јавном позиву и формулари за пријављивање налазе се на сајту Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, на адреси: http://www.merz.gov.rs/cir/mhe2

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 344 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана