RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана

Институција која расписује конкурс: Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине

Рок за подношење пријава
: 60 дана, односно до краја фебруара 2014. године, а план је да се меморандуми за сваку локацију потпишу до краја маја 2014. године.

Тема: Енергетика

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је данас други јавни позив за доделу 143 локације за изградњу малих хидроелектрана у 20 локалних самоуправа у Србији.

Укупна инсталисана снага МХЕ који се могу градити на овим локацијама је 57 мегавата, а збирна вредност инвестиција је око 130 мил ЕУР. Највише понуђених локација налази се на територији Врања (22), Крупња (13), Чајетине (13) и Књажевца (12).

Потенцијалним инвеститорима понуђене су само локације које су у потпуности спремне за изградњу, без издатих обавезујућих докумената као што водни акти, енергетске дозволе или сагласности, локацијске или грађевинске дозволе.

У односу на претходни јавни позив уведене су и одређене новине које ће омогућити да се квалитетније сагледају потенцијални инвеститори и олакша прибављање документације за добијање енергетске дозволе, односно сагласности и отпочињање изградње.

Обавезан део пријаве је кратак елаборат за сваку локацију, којим инвеститор показује да је заиста обишао локацију за коју је заинтересован, као и презентација компаније која се пријављује. Потенцијални инвеститор ће моћи да се пријави за највише 10 локација, а рок за подношење потребне документације за добијање енергетске дозволе је продужен са 6 на 12 месеци.

Детаљне информације о јавном позиву и формулари за пријављивање налазе се на сајту Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине, на адреси: http://www.merz.gov.rs/cir/mhe2

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА и ЈЛС. Подршка се реализује као суфинансирање дела оправданих трошкова пројеката, а који су усмерени на:

1.  промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ, познавање расположивих фондова и  приоритетних пројеката за финансирање;
2.  умрежавање партнера на билатералном, мултилатералном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
3.  унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција извоза; приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
4.  подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања у кластере и индустријске кластере у приоритетним секторима: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.
 

Избор из вести

„На клик до купца“ 25. септембра у златиборском крају

Прва јесења бесплатна едукација „На клик до купца“ заказана је за 25. септембар, а град домаћин је Ужице. Едукацију организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор, а одржаће се у сали Регионалне коморе Ужице, улица Димитрија Туцовића 52, зграда Града Ужице. Програм едукације почиње у 10 часова. Едукација је бесплатна, али су пријаве путем адресе е-поште office@rrazlatibor.rs због ограниченог броја места обавезне.

 

Тренутна посета

Имамо 235 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Други јавни позив за изградњу малих хидроелектрана