RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив предузећима да се пријаве за учешће у USAID-овом Програму обуке младих

Обучите младе раднике без додатних трошкова - USAID помаже послодавцима у 32 општине, пријављивање до 17. новембра.

USAID Пројекат одрживог локалног развоја, у сарадњи са 32 локалне самоуправе, покренуо је данас програм који ће омогућити предузећима да ангажују и обуче нове запослене.

 

Тај програм односи се на раднике млађе од 30 година, а УСАИД пројекат ће сносити трошкове њиховог ангажмана и двомесечне обуке.

Програм обуке младих на радном месту помоћиће приватним фирмама тако што ће омогућити послодавцима из производног и из сектора услуга да брзо и лако пронађу квалификоване раднике и тиме уштеде време и новац за њихов одабир и ангажовање. Младима ће овај програм користити, јер ће им указати на потребе послодаваца и обезбедити им обуку на радном месту, која за послодавце иначе представља значајно улагање.

Програм ће омогућити избор потенцијалних запослених у складу са специфичним потребама сваке фирме, док ће њихов ангажман и обуку, у име послодавца, администрирати УСАИД Пројекат одрживог развоја, наведено је у саопштењу.

Током обуке, УСАИД пројекат ће обезбедити кандидатима надокнаду у износу од 60% минималне бруто зараде, по основу Уговора о стручном усавршавању. Обука је намењена младима до 30 година старости са најмање III степеном стручне спреме.

Право учешћа у Програму имају сва предузећа са 5 и више запослених, са регистрованим седиштем или пословном јединицом у општинама и градовима са којима УUSAID-ов пројекат сарађује: Беочин, Бујановац, Чачак, Дољевац, Гаџин Хан, Горњи Милановац, Кањижа, Кикинда, Краљево, Лесковац, Мерошина, Нова Варош, Нови Бечеј, Нови Пазар, Нови Сад, Ниш, Прешево, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница, Сомбор, Сремски Карловци, Суботица, Темерин, Тутин, Ужице, Владичин Хан, Врање, Врњачка Бања, Златибор и Зрењанин.

У консултацији са представницима партнерских локалних самоуправа, USAID Пројекат одрживог локалног развоја обавиће селекцију послодаваца. Предност ће имати послодавци који планирају запошљавање нових радника у року од 6 месеци након завршетка обуке младих.

Планирано је да Програм обуке младих на радном месту почне током фебруара и марта 2014. године.

Више информација, као и пријавни формулар за учешће у Програму, може се преузети са сајта USAID-овог Пројекта одрживог локалног развоја. Пријаве се примају до 17. новембра 2013.

 

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 538 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив предузећима да се пријаве за учешће у USAID-овом Програму обуке младих