RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Програм подршке регионалном и локалном развоју

Институција која расписује конкурс: Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе

Рок за предају документације: 1. новембар 2013.

Тема: -

Износ гранта: Нема података.

Круг апликаната: Привредна друштва, акредитоване регионалне развојне агенције и јединице локалне самоуправе.

Резиме: Програма подршке регионалном и локалном развоју у 2013. години спроводи се у циљу подршке равномерном регионалном развоју, повећања конкурентности у регионима и јединицама локалне самоуправе, унапређења међуопштинске, међурегионалне, прекограничне и међународне сарадње.
Програм обухвата три мере:
• Мера повећања регионалне и локалне конкурентности
• Мера суфинансирања учешћа акредитованих регионалних развојних агенција и јединица локалне самоуправе у реализацији регионалних и локалних пројеката
• Мера суфинансирања годишње чланарине јединица локалних самоуправа за рад и пословање акредитованих регионалних развојних агенција
У циљу повећања привредне активности и конкурентности предузећа у локалним самоуправама које су по степену развијености сврстане у трећу и четврту групу, кроз Меру повећања регионалне и локалне конкурентности, предвиђано је суфинансирање трошкова предузећа који се односе на усклађивање са захтевима стандарда за производ. То подразумева изградњу, доградњу, адаптацију и инвестиционо одржавање објеката предузећа за потребе усклађивања са захтевима стандарда за производ (нпр. ЦЕ, ХАЦЦП, ИСО 16949, ГОСТ-Р, КОСХЕР и др.). Програм подржава и активности на развоју новог и побољшању постојећег и промоције производа.
Кроз посебну Меру, обезбеђује се и суфинасирање учешћа акредитованих регионалних развојних агенција у реализацији пројеката од значаја за регионални развој као и суфинансирање припреме пројектно-техничке документације (претходна студија оправданости, студија оправданости, генерални пројекат, идејни пројекат, главни пројекат, извођачки пројекат, пројекат изведеног објекта и студија утицаја на животну средину) јединица локалне самоуправе за пројекте пословне инфраструктуре, које ће реализовати јединице локалне самоуправе појединачно или у сарадњи са другим јединицама локалне самоуправе и суфинансирање учешћа јединица локалне самоуправе у реализацији пројеката од значаја за регионални развој.
Програм садржи и Меру чији је циљ суфинансирање чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање акредитовних регионалних регионалних агенција. Суфинасирање чланарине се врши у складу са степеном развијености јединице локлане самоуправе и Уредбом о утврђивању услова, критеријума и начина акредитације за обављање послова регионалног развоја и одузимања акредитације пре истека рока на који је издата („Службени гласник РС”, бр. 74/2010 и 4/2012).

Више информација овде

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на 23. Међународном сајму привреде у Мостару, Босна и Херцеговина закљученог дана 24.01.2020. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 26.08.2019. године, заједнички објављују

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
НА 23. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПРИВРЕДЕ
у Мостару, Босна и Херцеговина

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 23. Међународном сајму привреде који ће се одржати у Мостару, Босна и Херцеговина, у периоду од 31. марта до 4. априла 2020. године.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 248 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Програм подршке регионалном и локалном развоју