RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за Програм подршке развоју иновативних кластера у 2013. години

Институција која обајављује конкурс: Национална агенција за регионални развој

Тема конкурса: Повећање продуктивности и конкурентности домаћих предузећа и предузетника повезивањем у кластере, као и јачање њихове сарадње са научно-истраживачким организацијама.

Кандидати: Право на коришћење бесповратних средстава имају иновативни кластери, односно правна лица која управљају овим кластерима и која су одговорна за управљање пословним простором, објектима и активностима иновативних кластера у погледу њиховог коришћења и приступа а који испуњавају следеће услове:

 

  • да су уписани у Регистар удружења у складу са важећим Законом;
  • да имају најмање 12 активних чланова (најмање девет привредних друштава и предузетника и три институције за подршку: носиоце иновационе делатности према Закону о иновационој делатности, образовне или друге институције);
  • да имају за чланове минимум 60% малих и средњих предузећа и предузетника и бар једну научно-истраживачку организацију; У случају дa је корисник државне помоћи велики привредни субјекат, тај субјекат мора да докаже подстицајне ефекте у складу са следећим критеријумима: повећање обима пројекта, проширење области деловања, бржа реализација пројекта и повећање укупног износа за истраживање, развој и иновације.
  • да нису у стечајном поступку или поступку ликвидације;
  • да имају измирене обавезе по основу пореза и доприноса;
  • да им за исте активности нису одобрена подстицајна средства која потичу из буџета Републике Србије, буџета аутономне покрајине и буџета локалне самоуправе за 2013. годину;
  • да су предузећа, чланови кластера, регистрована на територији Републике Србије;
  • да су предузећа, учесници на пројекту, у већинском домаћем приватном власништву;
  • да предузећа, чланови кластера, нису у тешкоћама према дефиницији привредног субјекта у тешкоћама из члана 2. став 5. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи;
  • да су поднели захтев са потребном документацијом у складу са наменом средстава.

Рок за пријаву: 17. јун 2013. године

Извор информације: Национална агенција за регионални развој

Конкурсну документацију можете преузети овде.


Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 244 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за Програм подршке развоју иновативних кластера у 2013. години