RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за Програм подршке развоју иновативних кластера у 2013. години

Институција која обајављује конкурс: Национална агенција за регионални развој

Тема конкурса: Повећање продуктивности и конкурентности домаћих предузећа и предузетника повезивањем у кластере, као и јачање њихове сарадње са научно-истраживачким организацијама.

Кандидати: Право на коришћење бесповратних средстава имају иновативни кластери, односно правна лица која управљају овим кластерима и која су одговорна за управљање пословним простором, објектима и активностима иновативних кластера у погледу њиховог коришћења и приступа а који испуњавају следеће услове:

 

  • да су уписани у Регистар удружења у складу са важећим Законом;
  • да имају најмање 12 активних чланова (најмање девет привредних друштава и предузетника и три институције за подршку: носиоце иновационе делатности према Закону о иновационој делатности, образовне или друге институције);
  • да имају за чланове минимум 60% малих и средњих предузећа и предузетника и бар једну научно-истраживачку организацију; У случају дa је корисник државне помоћи велики привредни субјекат, тај субјекат мора да докаже подстицајне ефекте у складу са следећим критеријумима: повећање обима пројекта, проширење области деловања, бржа реализација пројекта и повећање укупног износа за истраживање, развој и иновације.
  • да нису у стечајном поступку или поступку ликвидације;
  • да имају измирене обавезе по основу пореза и доприноса;
  • да им за исте активности нису одобрена подстицајна средства која потичу из буџета Републике Србије, буџета аутономне покрајине и буџета локалне самоуправе за 2013. годину;
  • да су предузећа, чланови кластера, регистрована на територији Републике Србије;
  • да су предузећа, учесници на пројекту, у већинском домаћем приватном власништву;
  • да предузећа, чланови кластера, нису у тешкоћама према дефиницији привредног субјекта у тешкоћама из члана 2. став 5. Уредбе о правилима за доделу државне помоћи;
  • да су поднели захтев са потребном документацијом у складу са наменом средстава.

Рок за пријаву: 17. јун 2013. године

Извор информације: Национална агенција за регионални развој

Конкурсну документацију можете преузети овде.


Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП

Развојна агенција Србије расписује Јавни позив у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину и Меморандумом о разумевању о спровођењу Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП за 2019. годину закљученим са Немачком организацијом за међународну сарадњу (даље: GIZ).

Циљ Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП је да се створи јасна инфраструктура за подршку ММСП у процесу дигиталне трансформације.

Овај процес захтева стратешки приступ, како у анализи постојећег стања, тако и у планирању будућих пословних активности. Један од кључних предуслова за успех и постизање пуног ефекта дигиталне трансформације је увођење нових пословних модела и принципа пословања заснованих на доступним дигиталним алатима.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 237 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за Програм подршке развоју иновативних кластера у 2013. години