RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Промене у органима управљања Mреже нулте емисије

На IV седници Скупштине оснивача Мреже нулте емисије, одржаној 07.12.2012. за председника овог тела, једногласно је изабрана гђа Мирјана Ђоковић, помоћница градоначелника Чачка, задужена за заштиту животне средине и локални економски развој. У њеном евентуалном одсуству, ову функцију ће обављати Јасминка Луковић Јагличић, директорка REDASP из Крагујевца.

Услед чињенице да је истекао двогодишњи мандат досадашњим члановима Управног одбора, као и податка да неки од њих више нису званични представници својих организација, приступило се избору новог састава Управног одбора, кога сада чине: Золтан Заварго (декан Технолошког факултета из Новог Сада), Драган Злоколица (председник СО Жабаљ), Јасминка Луковић Јагличић (директорка REDASP Крагујевац), Ђорђе Јанаћковић (декан Технолошко металуршког факултета из Београда), Драгана Оберст (директор Центра за трансфер технологија у Југоисточну Европу), Мирјана Ђоковић (помоћница градоначелника Чачка), Владица Димитров (председник општине Димитровград), Драган Маринковић (градска управа Крагујевац), Милош Радојевић (РРА Златибор).

За чланове Надзорног одбора изабрани су: Небојша Митровић (Технички факултет из Чачка), Мирјана Радовановић (Агрономски факултет из Чачка) и Владица Божић (Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине Владе Републике Србије).

На III седници Управног одбора Мреже нулте емисије, која је одржана одмах по завршетку седнице Скупштине, једногласно су изабрани: за председника УО – Золтан Заварго, за два подпредседника УО – Драгана Оберст и Драган Злоколица.

На овај начин је извршено неопходно комплетирање управљачких структура Мреже, како би се обезбедио потпуни легитимитет за даљи неометани рад

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 247 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Промене у органима управљања Mреже нулте емисије