RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом

Координацију функционисања МОРГ за управљање чврстим отпадом преузела је РРА Златибор. Први састанак овог регионалног тела, одржан је 04. децембра 2012. у просторијама Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко у Ужицу. Састанку су присуствовали представници локалних самоуправа Златиборске, Рашке и Моравичке области: Ариља, Бајине Баште, Ивањице, Чајетине, Пожеге, Ужица, Краљева и Нове Вароши, ангажовани на пословима комуналне делатности и заштите животне средине,

из јавних комуналних предузећа, општинских већа и ресорних одељења локалних управа.

Састанак је сазван за циљем оживљавања овог регионалног тела, успостављеног у оквиру активности Програма подршке општинама (MSP) финансираног средствима Швајцарске владе, преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), сада већ далеке 2005. године. Тема скупа била је примарна селекција отпада и о тој проблематици присутнима су говорили: Велимир Митровић, председник УО Мреже нулте емисије у Србији и Ивана Павловић, директорка операција SEKOPAK, једног од оператера амбалажним отпадом, тренутно присутних у земљи. Интерактивност дискусије међу учесницима, током састанка, још једном је потврдила нужност разматрања ове и сродних тема на међуопштинском и регионалном нивоу.

Задатак МОРГ за управљање чврстим отпадом, у наредној години, биће да анимира и мобилише струку из ове области, како би се питањима отпада адекватније бавили у покушају решавања многих проблема који су нагомилани у овој сфери деловања. Формализација чланства у овом телу, први је корак на том путу.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 230 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом