RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом

Координацију функционисања МОРГ за управљање чврстим отпадом преузела је РРА Златибор. Први састанак овог регионалног тела, одржан је 04. децембра 2012. у просторијама Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко у Ужицу. Састанку су присуствовали представници локалних самоуправа Златиборске, Рашке и Моравичке области: Ариља, Бајине Баште, Ивањице, Чајетине, Пожеге, Ужица, Краљева и Нове Вароши, ангажовани на пословима комуналне делатности и заштите животне средине,

из јавних комуналних предузећа, општинских већа и ресорних одељења локалних управа.

Састанак је сазван за циљем оживљавања овог регионалног тела, успостављеног у оквиру активности Програма подршке општинама (MSP) финансираног средствима Швајцарске владе, преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), сада већ далеке 2005. године. Тема скупа била је примарна селекција отпада и о тој проблематици присутнима су говорили: Велимир Митровић, председник УО Мреже нулте емисије у Србији и Ивана Павловић, директорка операција SEKOPAK, једног од оператера амбалажним отпадом, тренутно присутних у земљи. Интерактивност дискусије међу учесницима, током састанка, још једном је потврдила нужност разматрања ове и сродних тема на међуопштинском и регионалном нивоу.

Задатак МОРГ за управљање чврстим отпадом, у наредној години, биће да анимира и мобилише струку из ове области, како би се питањима отпада адекватније бавили у покушају решавања многих проблема који су нагомилани у овој сфери деловања. Формализација чланства у овом телу, први је корак на том путу.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ЗА СЕКТОР ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Продужен рок за пријаве до 10. јуна 2020.године


БЕОГРАД – 18. мај 2020. године – Развојна агенција Србије (РАС) je након проглашења ванредног стања продужила трајање Јавног позива за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије, који је део програма РАС и ЈИЦА „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на Западном Балкану-фаза 2“, до 10. јуна 2020. године.
Циљ овог програма јесте унапређење пословног амбијента и подршке несметаном развоју микро, малих, средњих предузећа и предузетника (ММСПП) која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.

Јавни позив ће бити отворен до 10. јуна, укупан буџет зноси 3.500.000,00 динара, а крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 20. новембар 2020. године.

Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Менторинг је бесплатна услуга, коју могу користити микро, мала и средња привредна друштва и предузетници (ММСПП), а заинтересовани корисници добијају свеобухватну подршку (у трајању од 25 до 50 сати) кроз индивидуални приступ у самој компанији. Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге развијају и спроводе акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.
Менторин услугу пружа 70 сертификованих ментора из 17 акредитованих регионалних развојних агенција.
 

Тренутна посета

Имамо 613 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Састанак Међуопштинске радне групе за управљање чврстим отпадом