RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.

На завршеном 9. Међународном сајму заштите животне средине, EcoFair 2012. који је одржан у периоду од 10-12. октобра 2012. под покровитељством Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Републике Србије, РРА Златибор је наступила на Павиљону Мреже нулте емисије, заједно са осталим чланицама. У сарадњи са Пројектом “GIZ IMPACT – Управљање комуналним отпадом и отпадним водама” који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Мрежа је реализовала тродневни програм на тему биодиверзитета и биомасе као природних ресурса, укључујући методе управљања и заштите истих.

Предавања гостију из Немачке била су конципирана да предоче искуства СР Немачке у примени концепта нулте емисије и примере који потврђују оправданост овог концепта. Посебно интересовање је изазвао гдин Bertram Fleck, начелник округа Rhein-Hunsrük са предавањима којима је пренео искуства Округа из кога долази у процесима борбе за енергетску независност. Чињеница да је овај Округ у томе успео и да тренутно производи сву енергију из обновљивих извора, која му је потребна, као и да је план да до 2015. триплира производњу енергије, коју ће потом извозити, присутне је оставила без икакве сумње да је време обновљивих извора енергије одавно дошло, само је питање дана када ће и сами почети да га живе.

Поред иностраних гостију посебно истичемо презентацију Специјалног резервата природе „Увац“, која је побудила велико интересовање присутних. На овај начин РРА Златибор је желела да испромовише једно заштићено природно добро са своје територије и помогне у решавању неких од проблема са којима се оно сусреће.

Сајам је био и прилика за успостављање нове сарадње, али и за обнављање старих контаката. Тако су се на штанду Агенције водили разговори са представницима јавног, приватног и цивилног сектора који су активни у сфери заштите животне средине и енергетске ефикасности, а све у циљу дефинисања модела могуће сарадње у сегменту животне средине, као незаобилазном делу регионалног развоја.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 233 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.