RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.

На завршеном 9. Међународном сајму заштите животне средине, EcoFair 2012. који је одржан у периоду од 10-12. октобра 2012. под покровитељством Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Републике Србије, РРА Златибор је наступила на Павиљону Мреже нулте емисије, заједно са осталим чланицама. У сарадњи са Пројектом “GIZ IMPACT – Управљање комуналним отпадом и отпадним водама” који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Мрежа је реализовала тродневни програм на тему биодиверзитета и биомасе као природних ресурса, укључујући методе управљања и заштите истих.

Предавања гостију из Немачке била су конципирана да предоче искуства СР Немачке у примени концепта нулте емисије и примере који потврђују оправданост овог концепта. Посебно интересовање је изазвао гдин Bertram Fleck, начелник округа Rhein-Hunsrük са предавањима којима је пренео искуства Округа из кога долази у процесима борбе за енергетску независност. Чињеница да је овај Округ у томе успео и да тренутно производи сву енергију из обновљивих извора, која му је потребна, као и да је план да до 2015. триплира производњу енергије, коју ће потом извозити, присутне је оставила без икакве сумње да је време обновљивих извора енергије одавно дошло, само је питање дана када ће и сами почети да га живе.

Поред иностраних гостију посебно истичемо презентацију Специјалног резервата природе „Увац“, која је побудила велико интересовање присутних. На овај начин РРА Златибор је желела да испромовише једно заштићено природно добро са своје територије и помогне у решавању неких од проблема са којима се оно сусреће.

Сајам је био и прилика за успостављање нове сарадње, али и за обнављање старих контаката. Тако су се на штанду Агенције водили разговори са представницима јавног, приватног и цивилног сектора који су активни у сфери заштите животне средине и енергетске ефикасности, а све у циљу дефинисања модела могуће сарадње у сегменту животне средине, као незаобилазном делу регионалног развоја.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти

Унапређење система управљања јавном имовином у Ужицу и Бајиној Башти кроз програм Еxchange 5

Пројекат “Јавна својина за развој јавног сектора“ допринеће јачању капацитета јединица локалних самоуправа Ужица и Бајине Баште у управљању имовином и и пружању услуга јавне управе грађанима и привреди. Реализација пројектних активности има за циљ унапређење система управљања јавном имовином у складу са потребама грађана и приватног сектора који већ обавља или планира започињање пословне делатности у овим локалним самоуправама.

 

Тренутна посета

Имамо 236 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине РРА Златибор на ЕCO FAIR 2012.