RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Започет пројекат „Откривање енергије“

Први састанак локалних самоуправа учесница пројекта „Откривање енергије“ са територије региона Шумадије и Западне Србије, одржан је у хотелу „Крагујевац“ у Крагујевцу, са намером упознавања одабраних локалних самоуправа са методологијом, активностима и динамиком самог Пројекта, који за циљ има подизање нивоа свести шире друштвене заједнице о важности енергетске ефикасности у зградарству.

Пројекат „Откривање енергије“ се реализује у партнерству регионалних развојних агенција, Министарства за грађевину и урбанизам Републике Србије и Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GIZ (Немачке организације за међународну сарадњу) и то у три фазе:

-  анализа и представљање резултата енергетских анализа локалних објеката и термографије заинтересованој јавности;

-  јавна дебата у локалним самоуправама са циљем размене инвестиционих и неинвестиционих мера за побољшање енергетске ефикасности међу њеним учесницима;

-  дефинисање мера у области енергетске ефикасности стамбених објеката у свакој од самоуправа.

На препоруку и уз подршку Регионалне развојне агенције Златибор, међу 10 самоуправа из Региона Шумадије и Западне Србије, нашли су се Град Ужице и Општина Косјерић, који ће пројекат искористити за проактивнији приступ у третирању ове веома важне области локалног економског развоја. РРА Златибор је координатор пројектних активности на територији Златиборске области, обезбеђујући несметану комуникацију партнерских општина и пројектног тима, док ће посебно улогу имати приликом ширења примера добре праксе у целој Области.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 232 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Започет пројекат „Откривање енергије“