RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Акција "Велико спремање Србије"

У оквиру акције “Очистимо Србију 2012.”, поводом светског Дана заштите животне средине, 09. јуна 2012. одржана je велика акција прикупљања отпада под називом “Велико спремање Србије” у коју се укључио и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области и то на регионалном нивоу. Симултана акција чишћења је организована на територији 6 локалних самоуправа Златиборске области, током које су очишћене локације везане за воде:

  • приобаље језера Перућац у Бајиној Башти,
  • река Злошница у Новој Вароши,
  • Годушки поток у Прибоју,
  • ушће реке Милешевке у реку Лим у Пријепољу,
  • језеро Врутци у Ужицу и
  • река Сушица у Шљивовици у Чајетини.

Поменуте локације чистило је око 200 волонтера у сарадњи са локалним самоуправама, јавним комуналним предузећима, организацијама цивилног друштва и ангажованим појединцима.

Одбор за заштиту животне средине Златиборске области је конституисан октобра 2011. са циљем заједничког деловања и обједињавања појединачних напора у области заштите животне средине, у један синхронизовани механизам на регионалном нивоу. Његовим радом координира Регионална развојна агенција Златибор“, док његово чланство чине представници струке из јавног, приватног и цивилног сектора, који питања из области заштите животне средине разматрају са правног, организационог, економског и техничког аспекта. На овај начин се постиже свеобухватност у функционисању једног оваквог регионалног тела и остварује боља повезаност сва три сектора.

Овогодишња акција „Велико спремање Србије“ била је прво укључивање Одбора у једну глобалну акцију, уз очекивање да ћемо, у наредном периоду, организовати још сродних дешавања, које су усмерене на заштиту и унапређење животне средине Златиборске области.

Избор из конкурса

Програм интернационализације МСП у 2019. години

Развојна агенција Србије покреће Програм интернационализације малих и средњих предузећа у 2018. години, а у циљу креирања услова за остваривање извозних послова. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирања Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање приведних веза са иностранством и интеграција домаћих привредних друштава у међународне пословне токове. Осим малих и средњих привредних друштава овим програмом су такође обухваћена и велика привредна друштва. Програм ће бити реализован у периоду од децембра 2018. године до фебруара 2020. године.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 239 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Акција "Велико спремање Србије"