RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Акција "Велико спремање Србије"

У оквиру акције “Очистимо Србију 2012.”, поводом светског Дана заштите животне средине, 09. јуна 2012. одржана je велика акција прикупљања отпада под називом “Велико спремање Србије” у коју се укључио и Одбор за заштиту животне средине Златиборске области и то на регионалном нивоу. Симултана акција чишћења је организована на територији 6 локалних самоуправа Златиборске области, током које су очишћене локације везане за воде:

  • приобаље језера Перућац у Бајиној Башти,
  • река Злошница у Новој Вароши,
  • Годушки поток у Прибоју,
  • ушће реке Милешевке у реку Лим у Пријепољу,
  • језеро Врутци у Ужицу и
  • река Сушица у Шљивовици у Чајетини.

Поменуте локације чистило је око 200 волонтера у сарадњи са локалним самоуправама, јавним комуналним предузећима, организацијама цивилног друштва и ангажованим појединцима.

Одбор за заштиту животне средине Златиборске области је конституисан октобра 2011. са циљем заједничког деловања и обједињавања појединачних напора у области заштите животне средине, у један синхронизовани механизам на регионалном нивоу. Његовим радом координира Регионална развојна агенција Златибор“, док његово чланство чине представници струке из јавног, приватног и цивилног сектора, који питања из области заштите животне средине разматрају са правног, организационог, економског и техничког аспекта. На овај начин се постиже свеобухватност у функционисању једног оваквог регионалног тела и остварује боља повезаност сва три сектора.

Овогодишња акција „Велико спремање Србије“ била је прво укључивање Одбора у једну глобалну акцију, уз очекивање да ћемо, у наредном периоду, организовати још сродних дешавања, које су усмерене на заштиту и унапређење животне средине Златиборске области.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 229 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Акција "Велико спремање Србије"