RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Oдржана II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

24. априла 2012. одржана је II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у простору Регионалне развојне агеније Златибор у Ужицу. На овој седници чланови Одбора су конституисали Радну групу за воде Златиборске области и изабрали њено руководство: др. Оливеру Јањић из Завода за јавно здравље Ужице - председник и Дарка Ћировића из Специјалног резервата природе „Увац“ Нова Варош - заменик председника. Радна група за воде ће у наредном периоду дефинисати динамику и начин рада за текућу годину.

Такође, одржавање седнице Одбора је била прилика да се присутни упознају са јединственим производом на српском тржишту када је реч о примени обновљивих извора енергије. Наиме, реч је о јавном соларном пуњачу мобилних телефона, произведеном у оквиру креативног тима "Strawberry energy" компаније из Београда, који је тренутно постављен на неколико места у Србији, са циљем да се његова примена омасови на територији целе земље. Територија Златиборске области је вишеструко интересантна у том погледу, обзиром на велики број сунчаних дана током године, као и значајан туристички потенцијал који се може додатно обогатити употребом оваквог уређаја.

Након одржане седнице, чланови Одбора су организовано посетили Регионалну санитарну депонију „Дубоко“ и на лицу места се упознали са свим фазама третмана комуналног отпада од тренутка када дође на локацију депоније. Посета првом регионалном систему за управљање комуналним отпадом у Западној Србији је послужила и за размену искустава у успостављању регионалних депонија, која могу бити посебно значајна за општине под-региона Полимља, које управо граде депонију Бањица.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 224 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Oдржана II Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области