RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни позив за доделу средстава појединачним привредним субјектима и удружењима привредних субјеката

Институција која објављује конкурс: Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије SIEPA

Тема конкурса: 13 Јавни позив за доделу средстава појединачним привредним субјектима и удружењима привредних субјеката

Општи циљеви кокурса: 13. јавни позив за доделу 150 милиона динара бесповратне финансијске помоћи појединачним привредним субјектима и пословним удужењима за извозни маркетинг

Кандидати: Право учешћа имају појединачни привредни субјекти и пословна удружења производне делатности свих сектора или услужне делатности и то у секторима енергетике, грађевине, рециклаже, идустријског и текстилног дизајна.  Ови привредни субјекти треба да су позитивно пословали у 2010. и/или 2011. години, да један део прихода остварују из извоза, те да нису у поступку стечаја, ликвидације и да нису у тешкоћама. Детаљније о условима неопходним за учествовање на Програму, можете се информисати овде.

Финансирање:  Активности за које се рефундирају средства су индивидуални наступ компанија или удружења на иностраним сајмовима, отварање представништва на страним тржиштима, наступ компанија у оквиру организованих привредних мисија/посета/Б2Б на иностраним тржиштима, интернационализација производа кроз јачање конкурентности (истраживање тржишта, сертификација производа, сертификација управљања квалитетом), као и јачање маркетиншких капацитета.

Главне новине од ове године су: право учешћа на конкурсу имају задруге, велики привредни субјекти за све активности; пословна удружења могу конкурисати за све актвности осим за сертификацију; могућност рефундације до 75% оправданих трошкова сертификације.

Највише средстава у току 2011. године је додељено за индивидуални наступ компанија на међународним сајмовима - 51,3 милиона динара, затим за сертификацију система управљања квалитетом - 30,2 милиона, док је за јачање маркетиншких капацитета додељено укупно 26,5 милиона. По први пут су у прошлој години додељивана средства за отварање представништва у иностранству, и то у износу од 11,9 милиона динара. Поред тога додељена су и средства за сертификацију производа (21,1 милиона), истраживање тржишта (4 милиона) и наступ компанија у оквиру Б2Б догађаја (2,8 милиона).

Када је реч о удружењима, највише средстава додељено је за отварање представништава у иностранству (17,4 милиона), затим за наступ на међународним сајмовима (7,6 милиона) али и за организацију Б2Б догађаја (2 милиона динара).

Рок за пријаву: 18. мај 2012.  године

Извор информације: Више информација о конкурсу можете преузети  www.siepa.gov.rs

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 238 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни позив за доделу средстава појединачним привредним субјектима и удружењима привредних субјеката