RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Јавни конкурс за финансирање пројеката изградње, рехабилитације или модернизације школских објеката основног и средњег образовања

Институција која објављује конкурс: На основу одредаба Финансијског уговора закљученог између Републике Србије и Европске инвестиционе банке за реализацију Програма модернизације школа ("Службени гласник РС - Међународни уговори", бр. 8-10), Министарство просвете и науке, као промотер пројекта, а у циљу реализације Компоненте 3 Програма, расписује Јавни конкурс за финансирање пројеката изградње, рехабилитације или модернизације школских објеката основног и средњег образовања

Тема конкурса: Финансирање пројеката изградње, рехабилитације или модернизације школских објеката основног и средњег образовања у Републици Србији.

 

Кандидати: Право на учешће на јавном конкурсу имају све локалне самоуправе, у сарадњи са основним и средњим школама, у Републици Србији.

Пријаву на јавни конкурс у сарадњи са основним и средњим школама, доставља надлежна локална самоуправа, која је и одговорна за достављене податке.

Учесници конкурса обавезни су да приложе:

1) формулар пријаве;

2) израђене планове локалних самоуправа;

3) доступну релевантну документацију, попут локацијских и/или грађевинских дозвола, изјава о спремности локалних управа за учешће у финансирању инфраструктурних радова, постојећих пројеката и сл.

Пријава на конкурс и пратећа документација достављају се на српском језику, обавезно на два начина:

електронски на адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели са насловом "пријава на конкурс" и у писаној форми у два примерка, потписана и оверена печатом надлежног градоначелника/председника општине или лица које они овласте, уз приложени оригинални примерак овлашћења, као и потписана и оверена печатом директора школе на адресу:

Министарство просвете и науке, Јединица за имплементацију Програма модернизације школа

Министарство просвете и науке, Јединица за имплементацију Програма модернизације школа

ОШ Ратко Митровић, ул. Омладинских бригада бр. 58, 11070 Нови Београд 27

ПАК 190336 са назнаком "За јавни конкурс"

Вредновање поднетих пријава и Одлука о избору:·Јединствену ранг листу достављених пријава утврдиће Комисија за оцену достављених пријава, по јединственим критеријумима изграђеним на основу заједнички усвојених принципа Министарства просвете и науке и Европске инвестиционе банке, и објавити је на интернет страници Министарства просвете и науке.

Одлука о избору пројеката који ће се финансирати средствима зајма, биће донета у року од 30 дана од дана крајњег рока за доставу пријава и објавиће се на интернет страници Министарства просвете и науке.

Изабрани учесници конкурса биће и писмено обавештени о избору. Надлежним локалним самоуправама изабраних школа, којима је одобрено финансирање пројекта, уз обавештење о избору, упутиће се и позив за потписивање Протокола о сарадњи на реализацији пројекта.

Пројекти ће се реализовати на основу донете Одлуке о избору коју доноси Конкурсна комисија и закљученог Протокола о сарадњи.

Реализацију Пројеката спроводи Јединица за имплементацију Програма модернизације школа.

У случају да надлежна општина не закључи Протокол о сарадњи на реализацији пројекта за изабрану школу у року од 7 дана од дана обавештења и позива, бира се прва следећа школа са јединствене ранг листе, све док постоје расположива средства за финансирање.

Рок за пријаву: Рок за подношење пријаве са пратећом документацијом је 23. април 2012. до 16.00 часова.

Извор информације: Министарству просвете и науке - Јединици за имплементацију Програма модернизације школа

Више информација о условима Јавног конкурса можете преузети овде.

Формулар пријаве и упутство за попуњавање, учесници конкурса могу преузети овде.или  по захтеву за доставу електронском поштом, који је потребно упутити на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Формуларе за оцену "Ц" школских објеката и ранг листе можете преузети овде.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 280 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси Јавни конкурс за финансирање пројеката изградње, рехабилитације или модернизације школских објеката основног и средњег образовања