RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ЈАВНИ ПОЗИВ - Подршка почетницима у бизнису који су повратници у своја родна места

Институција која објављује конкурс: Национална агенција за регионални развој и Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја

Тема конкурса: У оквиру имплементације пројекта „Програм подршке почетницима у бизнису који су повратници у своја родна места“ позивају потенцијалне младе предузетнике са територије Републике Србије да се пријаве за добијање пакета подршке за започињање бизниса у свом родном месту. Пакет подршке садржи бесплатну обуку за започињање самосталног бизниса, бесповратна финансијска средства за започињање самосталног бизниса и бесплатну услугу менторинга.

Услови за учешће: Кандидати који испуњавају услове за учешће су потенцијални предузетници од 18 до 40 година старости, из изразито недовољно развијених подручја*, који су средњу школу или факултет завршили ван родног места, и то они:

-који имају пословну идеју и желе да је реализују у свом родном граду,

-који никада нису обављали самосталну делатност,

-који нису користили државну помоћ, отпремнине или сл.,

-који нису у радном односу и

-који нису осуђивани за кривична дела против привреде и кривична дела против имовине.

Потребна документација за конкурисање:

-попуњенa пријавa,

-опис пословне идеје,

-извод из Матичне књиге рођених (оригинал или оверена копија),

-оверенa копијa личне карте,

-оверенa копијa пријаве пребивалишта,

-оверенa копијa дипломе,

-потписанa Изјавa,

-потврдa о неосуђиваности.

Финансирање:Национална агенција за регионални развој обезбеђује бесплатну обуку за започињање самосталног бизниса и менторинг, а Канцеларија за одрживи развој  недовољно развијених подручја опредељује за ову намену максимално до 15.000.000 динара, а укупан износ додељених средстава зависиће од броја пријављених кандидата и додељених поена. Појединачни износ средстава је од 200.000 до 1.000.000 динара и зависи од броја додељених поена. Критеријуми за доделу поена су: степен формалног образовања, врста делатности и оцена пословне идеје потенцијалних корисника.

Бесповратна финансијска средства се не могу користити за:

-делатност организовања игара на срећу и лутрије,

-делатност трговине робом широке потрошње,

-куповину путничких возила и

-позајмице другим лицима.

Начин пријављивања: Пријаве са потребном документацијом доставити поштом, лично или путем електронске поште:

Национална агенција за регионални развој,

Канцеларија Београд, Трг Николе Пашића 5/VI, 11000 Београд

Национални центар Зајечар, Трг ослобођења бб, 19000 Зајечар или

e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Рок за пријаву: 2. мај 2012.

Извор информације: Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити и преузети формуларе са веб сајта Националне агенције за регионални развој (www.narr.gov.rs) и Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја (www.kornrp.gov.rs). За детаљније информације можете се обратити Националној агенцији за регионални развој:

Јелена Радоман Илић 011/2060-814 или Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Милан Вујовић 011/2060-815 или Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Срђан Рубежић 019/445-359 или Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

*Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бојник, Босилеград, Брус, Бујановац, Варварин, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Дољевац, Жагубица, Житиште, Житорађа, Ивањица, Књажевац, Крупањ, Куршумлија, Кучево, Лебане, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће,  Медвеђа, Мерошина, Мионица, Нова Варош, Петровац на Млави, Пландиште, Прешево,  Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Свилајнац, Сврљиг, Сјеница, Сурдулица, Трговиште,  Тутин, Црна Трава, Чока (према Уредби о утврђивању јединствене листе развијености региона и јединица локалне самоуправе за 2011. годину).

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 195 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Завршени конкурси ЈАВНИ ПОЗИВ - Подршка почетницима у бизнису који су повратници у своја родна места