RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Oдржана I Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области

23. фебруарa 2012. у Ужицу је oдржана 1. редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области, у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор. Чланови овог регионалног тела једногласно су усвојили Програм рада Одбора за 2012. годину, чиме су се усагласили око група активности којима ће се ово регионално тело бавити у текућој години. Такође је усвојен Предлог одлуке о формирању Радне групе за воде Златиборске области, која ће се наћи на усвајању на првој наредној седници Скупштине РРА Златибор.

На седници је, такође покренута и иницијатива о званичном обраћању овог тела, ЈП Електропривреди Србије, у циљу апела на овај привредни гигант, са циљем избегавања негативних последица које може изазвати, више него известан, надолазећи талас поплава, а на који се може превентивно утицати. Обзиром да су овакве иницијативе већ покретане испред невладиног сектора општине Бајина Башта и да нису дале адекватне ефекте, процењено је да ће слање дописа од стране Одбора, дати адекватније резултате.

У складу са Пословником о раду Одбора, који предвиђа ротирајуће домаћинство, прелиминарно је договорено да домаћин наредне седнице буде општина Нова Варош. Тачан датум и место одржавања наредне седнице биће накнадно утврђени и објављени.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА и ЈЛС. Подршка се реализује као суфинансирање дела оправданих трошкова пројеката, а који су усмерени на:

1.  промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ, познавање расположивих фондова и  приоритетних пројеката за финансирање;
2.  умрежавање партнера на билатералном, мултилатералном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
3.  унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција извоза; приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
4.  подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања у кластере и индустријске кластере у приоритетним секторима: индустрија машина и опреме, прехрамбена индустрија, дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 252 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Oдржана I Редовна седница Одбора за заштиту животне средине Златиборске области