RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему

Стална конференција градова и општина (СЛАП канцеларија), организовала је једнодневну обуку са циљем упознавања СЛАП координатора са унапређеним начином уноса података у СЛАП информациони систем, када је реч о инфраструктурним пројектима из области заштите животне средине. Наиме, у сарадњи са Министарством животне средине, рударства и просторног планирања, развијени су нови Упитник и критеријуми за идентификацију и приоритетизацију инфраструктурних пројеката.

Примена овог упитника треба да допринесе формирању националне листе приоритетних  инфраструктурних пројеката у области животне средине, који ће ефикасно допринети спровођењу националних политика, стратегија и усвојених прописа у овој области (www.slap.skgo.org).

Кроз унапређени СЛАП информациони систем, који је оперативан од 10. јанура 2012. године, добиће се листа релевантних инфраструктурних пројеката, у складу са националним приоритетима, које ће бити могуће финансирати средствима донаторске и ЕУ помоћи, међународних финансијских институција и домаћих извора финансирања.

Представници РРА Златибор узели су учешће на овој обуци у циљу што бољег и квалитетнијег укључивања у процес идентификације и кандидовања инфраструктурних пројеката, како на општинском, тако и на регионалном нивоу. Агенција ће своје капацитете ставити на располагање, превасходно локалним самоуправама својим оснивачима, како би се што већи број пројеката унео у саму базу и на тај начин, посредно, омогућило њихово фазно или потпуно финансирање.

Обзиром да је и пре измена у СЛАП базу био унет завидан број пројеката са територије Златиборске области, први корак представља њихово ажурирање у складу са изменама и специфичностима које садржи нови Упитник. С тога је веома важно да се овој активности посвети дужна пажња, како би раније уношени пројекти, били поново видљиви и доступни свим заинтересованим странама. Подршку општинским СЛАП координаторима у овом процесу пружиће и РРА Златибор.

Према планираном календару и активностима за програмирање међународне помоћи и ЕУ фондова, ови пројекти требају бити унети у СЛАП ИС најкасније до краја фебруара 2012. године.

За сва додатна питања можете контактирати Одељење за управљање пројектима у Министарству животне средине, рударства и просторног планирања, телефон: 011/285-64-27, Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или СЛАП канцеларију при Сталној конференцији градова и општина, телефон: 011/322-34-46, Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:

БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд
ERSTE BANK А.Д. Нови Сад
EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
HALKBANK, Београд

RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд
UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 229 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему