RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему

Стална конференција градова и општина (СЛАП канцеларија), организовала је једнодневну обуку са циљем упознавања СЛАП координатора са унапређеним начином уноса података у СЛАП информациони систем, када је реч о инфраструктурним пројектима из области заштите животне средине. Наиме, у сарадњи са Министарством животне средине, рударства и просторног планирања, развијени су нови Упитник и критеријуми за идентификацију и приоритетизацију инфраструктурних пројеката.

Примена овог упитника треба да допринесе формирању националне листе приоритетних  инфраструктурних пројеката у области животне средине, који ће ефикасно допринети спровођењу националних политика, стратегија и усвојених прописа у овој области (www.slap.skgo.org).

Кроз унапређени СЛАП информациони систем, који је оперативан од 10. јанура 2012. године, добиће се листа релевантних инфраструктурних пројеката, у складу са националним приоритетима, које ће бити могуће финансирати средствима донаторске и ЕУ помоћи, међународних финансијских институција и домаћих извора финансирања.

Представници РРА Златибор узели су учешће на овој обуци у циљу што бољег и квалитетнијег укључивања у процес идентификације и кандидовања инфраструктурних пројеката, како на општинском, тако и на регионалном нивоу. Агенција ће своје капацитете ставити на располагање, превасходно локалним самоуправама својим оснивачима, како би се што већи број пројеката унео у саму базу и на тај начин, посредно, омогућило њихово фазно или потпуно финансирање.

Обзиром да је и пре измена у СЛАП базу био унет завидан број пројеката са територије Златиборске области, први корак представља њихово ажурирање у складу са изменама и специфичностима које садржи нови Упитник. С тога је веома важно да се овој активности посвети дужна пажња, како би раније уношени пројекти, били поново видљиви и доступни свим заинтересованим странама. Подршку општинским СЛАП координаторима у овом процесу пружиће и РРА Златибор.

Према планираном календару и активностима за програмирање међународне помоћи и ЕУ фондова, ови пројекти требају бити унети у СЛАП ИС најкасније до краја фебруара 2012. године.

За сва додатна питања можете контактирати Одељење за управљање пројектима у Министарству животне средине, рударства и просторног планирања, телефон: 011/285-64-27, Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или СЛАП канцеларију при Сталној конференцији градова и општина, телефон: 011/322-34-46, Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП

Развојна агенција Србије расписује Јавни позив у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину и Меморандумом о разумевању о спровођењу Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП за 2019. годину закљученим са Немачком организацијом за међународну сарадњу (даље: GIZ).

Циљ Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП је да се створи јасна инфраструктура за подршку ММСП у процесу дигиталне трансформације.

Овај процес захтева стратешки приступ, како у анализи постојећег стања, тако и у планирању будућих пословних активности. Један од кључних предуслова за успех и постизање пуног ефекта дигиталне трансформације је увођење нових пословних модела и принципа пословања заснованих на доступним дигиталним алатима.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 257 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Обука о унапређеном СЛАП Информационом Систему