RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука о процени утицаја на животну средину

У просторијама РРА Златибор, 15 и 16. децембра, одржана је дводневна обука „Процена утицаја на животну средину као инструмент у циклусу  управљања пројектом у контексту локалног развоја“ у организацији Регионалног друштвено-економског програма развоја (РДЕПР 2). Обука је била намењена представницима локалних самоуправа, задуженим за израду стратешких докумената, као и онима који контролишу њихово доношење и спровођење, такође и запосленима у регионалним развојним агенцијама Златиборске и Рашке и Моравичке области.

 

 

Током обуке су представљене процедуре за добијање дозвола за изградњу, са нагласком на везе између просторног планирања, саме изградње и процене утицаја на животну средину. Затим су представљене фазе и кораци пројектног циклуса који се односи на реализацију инфраструктурних пројеката у Србији, док се посебан део обуке односио на процедуре и потребе за дефинисањем докумената: Стратешка процена утицаја на животну средину и Процена утицаја на животну средину, у складу са законским оквирима. Полазницима је у потпуности представљен цео процес који се односи на израду процене утицаја на животну средину са неопходним елементима које је потребно узети у размотрање током самог процеса.

Био је ово наставак, раније започетог, циклуса обука који РДЕПР 2 испоручује регионалним развојним агенцијама у Србији и њиховим партнерима. Материјале са претходно одржане обуке „Студија изводљивости и анализа трошкова и користи као алати у управљању пројектним циклусом“, као и са ове последње можете преузети овде и овде.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 251 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Обука о процени утицаја на животну средину