RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука о процени утицаја на животну средину

У просторијама РРА Златибор, 15 и 16. децембра, одржана је дводневна обука „Процена утицаја на животну средину као инструмент у циклусу  управљања пројектом у контексту локалног развоја“ у организацији Регионалног друштвено-економског програма развоја (РДЕПР 2). Обука је била намењена представницима локалних самоуправа, задуженим за израду стратешких докумената, као и онима који контролишу њихово доношење и спровођење, такође и запосленима у регионалним развојним агенцијама Златиборске и Рашке и Моравичке области.

 

 

Током обуке су представљене процедуре за добијање дозвола за изградњу, са нагласком на везе између просторног планирања, саме изградње и процене утицаја на животну средину. Затим су представљене фазе и кораци пројектног циклуса који се односи на реализацију инфраструктурних пројеката у Србији, док се посебан део обуке односио на процедуре и потребе за дефинисањем докумената: Стратешка процена утицаја на животну средину и Процена утицаја на животну средину, у складу са законским оквирима. Полазницима је у потпуности представљен цео процес који се односи на израду процене утицаја на животну средину са неопходним елементима које је потребно узети у размотрање током самог процеса.

Био је ово наставак, раније започетог, циклуса обука који РДЕПР 2 испоручује регионалним развојним агенцијама у Србији и њиховим партнерима. Материјале са претходно одржане обуке „Студија изводљивости и анализа трошкова и користи као алати у управљању пројектним циклусом“, као и са ове последње можете преузети овде и овде.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 244 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Обука о процени утицаја на животну средину