RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Представници USAID-а у посети РРА Златибор

Представници Америчке агенција за међународни развој, на челу са Susan Fritz, директорком мисије USAID-а посетили су 8. децембра, након потписивања Споразума о међуопштинској сарадњи, просторије РРА Златибор. Овом приликом, висока делегација  USAID-а се уверила у технички и кадровски потенцијал инситуције која је допринела успешној кандидатури кластера општина Југозападне Србије, на челу са градом Ужицем на Пројекту одрживог локалног развоја (SLDP).

Била је то прилика да се стари познаници и успешни партнери из ранијег периода поново сретну и размене мишљења и очекивања када је нови пројекат USAID-а у питању. Са једне стране истакнута су очекивања да ће се нови пројекат добро надовезати на већ успостављену међуопштинску сарадњу поменутих општина и допринети њеном продубљивању и унапређењу, док је са друге стране присутно уверење да ће РРА Златибор, као развојна институција регионалног карактера, успешно координирати ову сарадњу и омогућити неометану реализацију пројектних активности.

РРА Златибор је својим ангажовањем и иницијативом у значајној мери допринела организовању поменутих општина у својеврсни кластер и њихово кандидовање за учешће у Пројекту. Ово се посебно односи на придруживање општина Прибој и Пријепоље, иако су пропозиције конкурса предвиђале тројно партнерство. Овим је постигнута већа могућност ширења позитивних ефеката Пројекта на територији Златиборске области, што је у основи и сврха деловања РРА Златибор.

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 282 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Представници USAID-а у посети РРА Златибор