RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Представници USAID-а у посети РРА Златибор

Представници Америчке агенција за међународни развој, на челу са Susan Fritz, директорком мисије USAID-а посетили су 8. децембра, након потписивања Споразума о међуопштинској сарадњи, просторије РРА Златибор. Овом приликом, висока делегација  USAID-а се уверила у технички и кадровски потенцијал инситуције која је допринела успешној кандидатури кластера општина Југозападне Србије, на челу са градом Ужицем на Пројекту одрживог локалног развоја (SLDP).

Била је то прилика да се стари познаници и успешни партнери из ранијег периода поново сретну и размене мишљења и очекивања када је нови пројекат USAID-а у питању. Са једне стране истакнута су очекивања да ће се нови пројекат добро надовезати на већ успостављену међуопштинску сарадњу поменутих општина и допринети њеном продубљивању и унапређењу, док је са друге стране присутно уверење да ће РРА Златибор, као развојна институција регионалног карактера, успешно координирати ову сарадњу и омогућити неометану реализацију пројектних активности.

РРА Златибор је својим ангажовањем и иницијативом у значајној мери допринела организовању поменутих општина у својеврсни кластер и њихово кандидовање за учешће у Пројекту. Ово се посебно односи на придруживање општина Прибој и Пријепоље, иако су пропозиције конкурса предвиђале тројно партнерство. Овим је постигнута већа могућност ширења позитивних ефеката Пројекта на територији Златиборске области, што је у основи и сврха деловања РРА Златибор.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 324 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Регионални развој Представници USAID-а у посети РРА Златибор