RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА Златибор на Сајму екологије EcoFair 2011.

Другу годину за редом, РРА Златибор је наступила на Eco Fair-у, у оквиру заједничког наступа Мреже нулте емисије у Републици Србији. И овогодишњи наступ је искоришћен за представљање активности Мреже, којих је током 2011. било доста, али и за промоцију чланица Мреже. Подршку у сајамском наступу, Мрежа је добила од стране немачке организације Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH кроз пројекат „Јачање локалне самоуправе“ чији је задатак изградња капацитета за планирање и реализацију одрживе инфраструктуре у домену воде, отпадних вода и отпада.

Штанд РРА Златибор и павиљон Мреже нулте емисије, на отварању Сајма посетио је и Министар животне средине, рударства и просторног планирања, гдин Оливер Дулић, изразивши велико задовољство што Удружење, чији је покровитељ и само Министарство, бележи тако видљиве резултате у првој години свога постојања.

РРА Златибор је, у оквиру пратећег програма, организовала панел дискусију на тему „Рециклажом до одрживих решења“ током које је желела покренути дискусију на ову, иначе веома популарну тему у Србији, последњих година, али и тему са врло ограниченим ефектима и резултатима. Панел је имао задатак да постави питање зашто је оваква ситуација у Србији и које кораке треба предузети да би се она унапредила, када је реч о индустрији рециклаже.

Многобројни контакти, остварени на Eco Fair-у, посебно они нови, свакако ће допринети будућој сарадњи и квалитетнијим партнерствима у области заштите и унапређења животне средине, како на територији Србије генерално, тако и Златиборске области, специфично посматрано.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 595 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине РРА Златибор на Сајму екологије EcoFair 2011.