RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА Златибор на Сајму екологије EcoFair 2011.

Другу годину за редом, РРА Златибор је наступила на Eco Fair-у, у оквиру заједничког наступа Мреже нулте емисије у Републици Србији. И овогодишњи наступ је искоришћен за представљање активности Мреже, којих је током 2011. било доста, али и за промоцију чланица Мреже. Подршку у сајамском наступу, Мрежа је добила од стране немачке организације Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH кроз пројекат „Јачање локалне самоуправе“ чији је задатак изградња капацитета за планирање и реализацију одрживе инфраструктуре у домену воде, отпадних вода и отпада.

Штанд РРА Златибор и павиљон Мреже нулте емисије, на отварању Сајма посетио је и Министар животне средине, рударства и просторног планирања, гдин Оливер Дулић, изразивши велико задовољство што Удружење, чији је покровитељ и само Министарство, бележи тако видљиве резултате у првој години свога постојања.

РРА Златибор је, у оквиру пратећег програма, организовала панел дискусију на тему „Рециклажом до одрживих решења“ током које је желела покренути дискусију на ову, иначе веома популарну тему у Србији, последњих година, али и тему са врло ограниченим ефектима и резултатима. Панел је имао задатак да постави питање зашто је оваква ситуација у Србији и које кораке треба предузети да би се она унапредила, када је реч о индустрији рециклаже.

Многобројни контакти, остварени на Eco Fair-у, посебно они нови, свакако ће допринети будућој сарадњи и квалитетнијим партнерствима у области заштите и унапређења животне средине, како на територији Србије генерално, тако и Златиборске области, специфично посматрано.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 241 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине РРА Златибор на Сајму екологије EcoFair 2011.