RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Oдбор за заштиту животне средине

У склопу Савета за развој Златиборске области, као саветодавног тела сачињеног од доносиоца одлука - представника локалних самоуправа и других кључних актера развоја ове територије, планирано је формирање три одбора за поља деловања у сагласности са принципима одрживог развоја: економски развој, друштвени развој и заштита животне средине. Реч је о радно-оперативним телима која окупљају стручну јавност конкретних области, са намером заједничког деловања и обједињавања појединачних напора у један синхронизовани механизам на регионалном-обласном нивоу.

 

 

Очекивања од овакве иницијативе су усмерена на користи које је могуће постићи: бржа и потпунија размена информација, припрема и спровођење заједничких пројеката, кофинансирање међуопштинских и регионалних иницијатива, заступање интереса и промоција потенцијала Златиборске области.

Одбор за заштиту животне средине има за циљ да:

- јача институционалне капацитете локалних самоуправа (служби за заштиту и унапређење животне средине) доношењем одговарајућих градских/општинских одлука, израдом локалних планова – акционих и санационих...

- окупља идеје, људе и знања у функцији економског развоја у складу са очувањем животне средине,

- синхронизује и усаглашава појединачна деловања  различитих актера развоја зарад постизања синергетског ефекта,

- дефинише развојне приоритете, врши оцену спроведених мера и прати остварене ефекте,

- иницира и усклађује инвестиције у Области,

- остварује вертикалну комуникација са државним нивоом (репрезентативност),

- обезбеди активно учешће локалних самоуправа у раду регионалних институција и реализацији стратешких пројеката.

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 545 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Oдбор за заштиту животне средине