RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Oдбор за заштиту животне средине

У склопу Савета за развој Златиборске области, као саветодавног тела сачињеног од доносиоца одлука - представника локалних самоуправа и других кључних актера развоја ове територије, планирано је формирање три одбора за поља деловања у сагласности са принципима одрживог развоја: економски развој, друштвени развој и заштита животне средине. Реч је о радно-оперативним телима која окупљају стручну јавност конкретних области, са намером заједничког деловања и обједињавања појединачних напора у један синхронизовани механизам на регионалном-обласном нивоу.

 

 

Очекивања од овакве иницијативе су усмерена на користи које је могуће постићи: бржа и потпунија размена информација, припрема и спровођење заједничких пројеката, кофинансирање међуопштинских и регионалних иницијатива, заступање интереса и промоција потенцијала Златиборске области.

Одбор за заштиту животне средине има за циљ да:

- јача институционалне капацитете локалних самоуправа (служби за заштиту и унапређење животне средине) доношењем одговарајућих градских/општинских одлука, израдом локалних планова – акционих и санационих...

- окупља идеје, људе и знања у функцији економског развоја у складу са очувањем животне средине,

- синхронизује и усаглашава појединачна деловања  различитих актера развоја зарад постизања синергетског ефекта,

- дефинише развојне приоритете, врши оцену спроведених мера и прати остварене ефекте,

- иницира и усклађује инвестиције у Области,

- остварује вертикалну комуникација са државним нивоом (репрезентативност),

- обезбеди активно учешће локалних самоуправа у раду регионалних институција и реализацији стратешких пројеката.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП

Развојна агенција Србије расписује Јавни позив у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину и Меморандумом о разумевању о спровођењу Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП за 2019. годину закљученим са Немачком организацијом за међународну сарадњу (даље: GIZ).

Циљ Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП је да се створи јасна инфраструктура за подршку ММСП у процесу дигиталне трансформације.

Овај процес захтева стратешки приступ, како у анализи постојећег стања, тако и у планирању будућих пословних активности. Један од кључних предуслова за успех и постизање пуног ефекта дигиталне трансформације је увођење нових пословних модела и принципа пословања заснованих на доступним дигиталним алатима.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 239 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Oдбор за заштиту животне средине