RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Oдбор за заштиту животне средине

У склопу Савета за развој Златиборске области, као саветодавног тела сачињеног од доносиоца одлука - представника локалних самоуправа и других кључних актера развоја ове територије, планирано је формирање три одбора за поља деловања у сагласности са принципима одрживог развоја: економски развој, друштвени развој и заштита животне средине. Реч је о радно-оперативним телима која окупљају стручну јавност конкретних области, са намером заједничког деловања и обједињавања појединачних напора у један синхронизовани механизам на регионалном-обласном нивоу.

 

 

Очекивања од овакве иницијативе су усмерена на користи које је могуће постићи: бржа и потпунија размена информација, припрема и спровођење заједничких пројеката, кофинансирање међуопштинских и регионалних иницијатива, заступање интереса и промоција потенцијала Златиборске области.

Одбор за заштиту животне средине има за циљ да:

- јача институционалне капацитете локалних самоуправа (служби за заштиту и унапређење животне средине) доношењем одговарајућих градских/општинских одлука, израдом локалних планова – акционих и санационих...

- окупља идеје, људе и знања у функцији економског развоја у складу са очувањем животне средине,

- синхронизује и усаглашава појединачна деловања  различитих актера развоја зарад постизања синергетског ефекта,

- дефинише развојне приоритете, врши оцену спроведених мера и прати остварене ефекте,

- иницира и усклађује инвестиције у Области,

- остварује вертикалну комуникација са државним нивоом (репрезентативност),

- обезбеди активно учешће локалних самоуправа у раду регионалних институција и реализацији стратешких пројеката.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Ментор Аwард 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Београд, 07.јун 2019 - Признање „МЕНТОР АWАРД 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије  је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд.  Друго место у категорији зрелих предзећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији старт уп фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији старт уп предузећа.
 

Тренутна посета

Имамо 215 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Oдбор за заштиту животне средине