RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПСД на првој Регионалној конференцији о сарадњи на одрживом развоју туризма

На "Конференцији о регионалној сарадњи у функцији одрживог развоја туризма" одржаној  20 и 21. септембра 2011. године у Сарајеву, ПСД тим имао је прилику да кроз презентацију представи први интегративни рурални туристички производ у складу са потенцијалима туризма базираног на активностима,  мини сеоске кампове. Презентација је изазвала велико интересовање, што је потврда доброг избора интервенција ПСД тима у сектору туризма.

Овом приликом по први пут су се окупили лидери и заинтересоване стране индустрије туризма из Босне и Херцеговине, Албаније, Србије, Црне Горе, Македоније како би разговарали о сарадњи на развоју туристичког производа, стандардима у сектору туризма и прекограничној сарадњи.

Током конференције, земљама Западног Балкана пружена је преко потребна платформа за утврђивање систематичнијег приступа развоју регионалног туристичког производа, као и размена примера добре паксе, научених лекција и нових токова у вези туристичких производа и политика.

Организатори конференције били су УСАИД – Сида ФИРМА пројекат и УСАИД-ова Иницијатива за јачање регионалне конкурентности (РЦИ) у сарадњи са Светском туристичком организацијом Уједнињених нација.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 392 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Подршка развоју туризма ПСД на првој Регионалној конференцији о сарадњи на одрживом развоју туризма