RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Објављена Студија о позицији и улози РРА у Србији

Кроз пројекат „Развој заиста: Евалуација утицаја и учинака регионалних развојних агенција у Србији“ спроведено је истраживање са циљем прикупљања и систематизовања релевантних података у вези позиције и улоге регионалних развојних агенција у Србији. Студија долази у тренутку када се очекује финализација и усвајање Националног плана регионалног развоја и измене и допуне Закона о регионалном развоју, што је чини додатно интересантним и употребљивим материјалом. Документ је представљен на Завршној конференцији пројекта, одржаној у Press центру Удружења новинара Србије у Београду, 28. јануара 2014.

Студија која је том приликом израђена, пружа основни пресек информација када је регионални развој у питању, укључујући: законску регулативу, историјат настанка и развоја ове области, постојеће стање ствари, примере добре праксе, закључке и препоруке. На пројекту су, претходних годину дана, радили млади истраживачи Београдске отворене школе, уз консултације и партиципацију релевантних заинтересованих страна: ресорног министарства, Националне агенције за регионални развој, локалних самоуправа (како оснивача РРА, тако и оних који то нису), регионалних привредних комора, организација цивилног друштва и представника МСП сектора.

РРА Златибор је дала свој пун допринос изради овог документа, стављајући на располагање информације, знање, резултате, документацију и мишљење, његовим ауторима. Овом приликом се захваљујемо ауторском тиму БОШ-а на указаном поверењу и документу који су нам подарили на даљу употребу и коришћење.

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 330 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде