RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Представници USAID-а у посети РРА Златибор

Представници Америчке агенција за међународни развој, на челу са Susan Fritz, директорком мисије USAID-а посетили су 8. децембра, након потписивања Споразума о међуопштинској сарадњи, просторије РРА Златибор. Овом приликом, висока делегација  USAID-а се уверила у технички и кадровски потенцијал инситуције која је допринела успешној кандидатури кластера општина Југозападне Србије, на челу са градом Ужицем на Пројекту одрживог локалног развоја (SLDP).

Била је то прилика да се стари познаници и успешни партнери из ранијег периода поново сретну и размене мишљења и очекивања када је нови пројекат USAID-а у питању. Са једне стране истакнута су очекивања да ће се нови пројекат добро надовезати на већ успостављену међуопштинску сарадњу поменутих општина и допринети њеном продубљивању и унапређењу, док је са друге стране присутно уверење да ће РРА Златибор, као развојна институција регионалног карактера, успешно координирати ову сарадњу и омогућити неометану реализацију пројектних активности.

РРА Златибор је својим ангажовањем и иницијативом у значајној мери допринела организовању поменутих општина у својеврсни кластер и њихово кандидовање за учешће у Пројекту. Ово се посебно односи на придруживање општина Прибој и Пријепоље, иако су пропозиције конкурса предвиђале тројно партнерство. Овим је постигнута већа могућност ширења позитивних ефеката Пројекта на територији Златиборске области, што је у основи и сврха деловања РРА Златибор.

Избор из конкурса

НОВЕ ОБУКЕ У РИС ХУБ УЖИЦЕ

У Регионалном иновационом стартуп Ужице крећу нове обуке из ИТ технологија.

Научите нешто ново или побољшајте ваше знање.

- Основи Jave

- Основе JavaScript-a

- Основе 2D и Графичког дизајна

- Креирање игара

- Основе Python-a

- SEO оптимизација wебсајта и дигитални маркетинг

 

Обуке су бесплатне за све полазнике и трају у периоду од септембра до краја децембра.

У телу маила пошаљите име и презиме, број телефона и за коју обуку се пријављујете.

Будући полазници ће накнадно бити обавештени о терминима обуке за коју се определе.

Пријаве можете послати до 10. септембра на mail: rishubue@gmail.com

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 231 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде