Наставак радова на изградњи Регионалне депоније "Бањица"

Након 3 године паузе настављене су активности на реализацији пројекта изградње Регионалне санитарне депоније чврстог комуналног отпада „Бањица“ за територије општина Нова Варош, Прибој, Пријепоље и Сјеница.

У јануару 2011. четири општине су потписале Уговор о оснивању заједничког Јавног предузећа „Бањица“ које ће бити надлежно за све активности на изградњи и будућем функционисању Регионалне санитарне депоније.

Први у низу корака јесте препројектовање постојеће техничке документације и израда  пројектног задатка за будућег пројектанта. Средства за израду новог пројекта одобрио је  Програм европског партнерства са општинама (PROGRES) који финансирају Европска унија и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC). По завршетку овог корака, oпштине ће PROGRES -у предати апликацију за извођење даљих грађевинских радова, а како су све четири, на основу Просторног плана републике Србије, идентификоване као посебан "регион" за управљање отпадом, на располагању ће имати и средства Фонда за заштиту животне средине.
Финализација прве фазе изградње Регионале санитране депоније "Бањица" и почетак њене експлоатације очекује се до средине 2012. године.

                                                                

You are here Општински кутак Општина Нова Варош Наставак радова на изградњи Регионалне депоније "Бањица"