Наставак радова на изградњи Регионалне депоније "Бањица"

Након 3 године паузе настављене су активности на реализацији пројекта изградње Регионалне санитарне депоније чврстог комуналног отпада „Бањица“ за територије општина Нова Варош, Прибој, Пријепоље и Сјеница.

У јануару 2011. четири општине су потписале Уговор о оснивању заједничког Јавног предузећа „Бањица“ које ће бити надлежно за све активности на изградњи и будућем функционисању Регионалне санитарне депоније.

Први у низу корака јесте препројектовање постојеће техничке документације и израда  пројектног задатка за будућег пројектанта. Средства за израду новог пројекта одобрио је  Програм европског партнерства са општинама (PROGRES) који финансирају Европска унија и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC). По завршетку овог корака, oпштине ће PROGRES -у предати апликацију за извођење даљих грађевинских радова, а како су све четири, на основу Просторног плана републике Србије, идентификоване као посебан "регион" за управљање отпадом, на располагању ће имати и средства Фонда за заштиту животне средине.
Финализација прве фазе изградње Регионале санитране депоније "Бањица" и почетак њене експлоатације очекује се до средине 2012. године.

                                                                

Who's Online

We have 346 guests online

Join us on social networks

Youtube Channel RRA Zlatibor
Facebook RRA Zlatibor
Twitter RRA Zlatibor
You are here Општински кутак Општина Нова Варош Наставак радова на изградњи Регионалне депоније "Бањица"