Локални Фонд за развој пољопривреде

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС је 2. фебруара посетио општину Ариље где се састао са општинским руководством и пољопривредницима који су добили кредитна средства преко Фонда за развој пољопривреде у овој Општини.
Током 2010. Општина Ариље спровела је конкурс за кредитирање пољопривредне производње у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Prokredit банком, укупне вредности 16.000.000 динара, од чега је Ариље издвојило 4.000.000. Наменска средства Фонда искористило је 10 регистрованих пољопривредних газдинстава за побољшање својих пољопривредних капацитета.

Министар је истакао изузетно добру сарадњу Министарства са општином Ариље, те да његова посета поводом почетка рада локалног Фонда за развој пољопривреде, иначе једног од 87 основаних од стране Министарства током прошле године,  говори у прилог томе.
У 2011. ће, по његовим речима, више средстава бити уложено у сектор сточарства, а више пажње и улагања је потребно усмерити у прерађивачке капацитете.

Више информација о овом догађају можете наћи на сајту општине Ариље.

Who's Online

We have 302 guests online

Join us on social networks

Youtube Channel RRA Zlatibor
Facebook RRA Zlatibor
Twitter RRA Zlatibor
You are here Општински кутак Општина Ариље Локални Фонд за развој пољопривреде