Започет процес реформе стамбене политике

Град Ужице је отпочео процес реформе стамбене политике, која је дефинисана као једна од приоритетних области за развој града.

На основу Меморандума о разумевању, потписаног 15. децембра 2010. године између Града Ужица и Програма подршке општинама ИПA 2007 – Добра управа, планирање и пружање услуга, који финансира Европска унија, а спроводи конзорцијум који предводи ГТЗ-ИС у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) и Министарством за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС), приступило се изради секторског плана за становање - Градске стамбене стратегије ( ГСС). Израда Градске стамбене стратегије је први у низу корака, који ће омогућити да се успоставе инструменти подршке градским одлукама које ће изаћи у сусрет потребама грађана.

ГСС има за циљ да успостави нови модел планирања у области задовољења стамбених потреба грађана, који ће омогућити да се на рационалан и ефикасан начин користе постојећи ресурси и дефинишу правци за њихово даље унапређење.

У вези са тим, 01. марта ће бити одржан састанак у Великој сали градске куће, на ком се очекује учешће свих заинтересованих актера у процесу израде Стратегије.

Who's Online

We have 175 guests online

Join us on social networks

Youtube Channel RRA Zlatibor
Facebook RRA Zlatibor
Twitter RRA Zlatibor
You are here Општински кутак Град Ужице Започет процес реформе стамбене политике