Конкурс Јачање капацитета управе за приступање Србије у Европску унију

Институција која објављује конкурс: Београдска отворена школа и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије

Тема конкурса: Београдска отворена школа и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије покренули су пројекат "Јачање капацитета управе за приступање Србије у Европску Унију - SA4ЕU²" са циљем да, кроз четири напредна програма обуке који се односе на спровођење и примену практичних политика Европске уније и модул који се тиче модалитета управљања пројектним циклусом у пројектима финансираним од стране ЕУ, ојачају капацитет локалне, регионалне и државне управе Србије у процесу европске интеграције. Пројекат се изводи уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.

 

Пројекат се изводи кроз пет образовних програма:

- Политика Европске уније у области животне средине

- Политика Европске уније у области руралног развоја

- Политика Европске уније у области енергетике

- Политика Европске уније у области запошљавања

- Управљање пројектним циклусом у пројектима финансираним од стране ЕУ.

У оквиру сваког од образовних програма предвиђена је петодневна студијска посета институцијама Европске уније у Бриселу.

Кандидати: Обуке су намењене: запосленима у локалној самоуправи, државној и покрајинској управи, јавним предузећима, развојним агенцијама и другим установама и органима чији је оснивач Република Србија и који су у својим свакодневним пословима укључени у процес креирања и спровођења политика од значаја за процес европске интеграције Републике Србије.
Финансирање:
Учешће на програмима обуке је бесплатно, а трошкови наставног материјала, превоза, смештаја и исхране ће бити покривени од стране организатора.

Рок за пријаву: Зависи од одабраног програма.

Извор информација: Београдска отворена школа. Више информација и потребну документацију можете преузети на: www.bos.rs/sa4eu2 

Who's Online

We have 690 guests online

Join us on social networks

Youtube Channel RRA Zlatibor
Facebook RRA Zlatibor
Twitter RRA Zlatibor
You are here Актуелни конкурси Конкурс Јачање капацитета управе за приступање Србије у Европску унију